POČEO 3. MINI POZORIŠNI FESTIVAL U APATINU

APATIN KULTURA VESTI

•TATJANA KECMAN BLISTALA U „DESET NA JEDAN“

Sinoć je u Velikoj sali Opštinskog kulturnog centra počeo trodnevni 3. Mini pozorišni festival, koji će trajati do četvrtka.

Festival je započeo monodramom „Deset na jedan“ u režiji i izvedbi Tatjane Kecman iz Beograda. Predstava govori o muško-ženskim odnosima. Publika je uživala u blistavim tranformacijama glumice koja je dočarala likove deset mogućih udavača.

– Prvo moram da naglasim da Apatin ima divnu publiku i bilo je zadovoljstvo igrati pred njima. Ova sala je odlična za izvođenje predstava, pa je bilo uživanje nastupati u njoj. Ideja za ovaj komad nastala je u nekoj pauzi od rada, dok sam razmišljala šta bih mogla igrati. To je lagana, pitka komedija koja se dopada publici. U ova smutna vremena ljudi su željni smeha i zato sam je napravila tako da publika dođe, opusti se i smeje. I to mi uspeva već deset godina, rekla je Tatjana Kecman.
Umetnica je objasnila da su likovi koje je predstavila ustvari skice za tkz. kroki lik koji se uči na drugoj godini studija i ona se te godine naviše zabavljala tokom studiranja. Tu istu razonodu je želela i svojoj publici.

– Kada sam počela raditi ovu predstavu nisam ni slutila da ću je igrati 10 godina. S njom sam prošla od Amsterdama do Zubinog Potoka na Kosovu. U scensko-tehničkom smislu je jednostavna što puno znači za mala pozorišta, a sa druge strane razumljiva je, pitka, likovi su prepoznatljivi, ima puno dijalekata i to je razlog zašto često s njom gostujem. Žao mi je što nisam brojala koliko sam do sada imala izvođenja. Imam kolege koje to uredno broje, pa mogu reći da su neku predstavu igrali 1000 ili više puta, a ja ne znam koja je ovo po redu za deceniju igranja, rekla je glumica.
Festival se nastavlja u sredu, 30. maja, kada će nastupiti Amatersko pozorište „Vladimir Popović“ iz Vrbasa sa dramom „Žene“ u kojoj se govori o aktuelnoj temi nasilja nad ženama. Projekat sa šest glumica koje govore o svojim sudbinama. U četvrtak, 31. maja, biće odigrana predstava „Duet za solistu“ Somborskog narodnog pozorišta. Igraju Ivana Jovanović i Srđan Aleksić. Priča govori o violinistkinji i ispunjena je brojnim muzičkim deonicama.

Cena ulaznica za svaku pojedinačnu predstavu je 250 dinara, a početak prikazivanja od 20 časova.

autor: Mara Vuković