ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Министарство одбране позива све заинтересоване кандидате за добровољно служење војног рока под оружјем у 2022. години да поднесу своје пријаве. Право да шест месеци буду део Војске Србије имају сви здравствено способни држављани наше земље који у 2022. години навршавају од 19 до 30 година, a који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

Пријављивање за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре, осим у центрима Министарства одбране у јединицама локалне самоуправе, од недавно је могуће и преко портала е-Управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата, али и на око 1.500 шалтера Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм наше земље.

„Осим олакшане процедуре приликом пријављивања за добровољно служење војног рока, од недавно су значајно повећане и плате које сада у просеку износе око 35.000 динара месечно. Скраћене и поједностављене процедуре конкурисања за статус професионалног војника очекују све оне који после одслуженог војног рока буду пожелели да своју професионалну каријеру наставе у Војсци Србије“, наводи се у саопштењу.

Више информација у вези са пријављивањем за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2022. години заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и ОВДЕ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *