ПОЧЕЛЕ ПРИЈАВЕ ЗА 100.000 ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА ЗА ОДМОР У СРБИЈИ

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Грађани заинтересовани за добијање туристичких ваучера за одмор у Србији на шалтерима пошта од данас могу да се пријаве за добијање ваучера, а како је раније најавио министар туризма и омладине Хусеин Мемић обезбеђено је 100.000 ваучера у износу од по 5.000 динара.

Право да добију ваучере имају незапослени, пензионери, старији од 65 година без примања, затим студенти, људи који користе право на туђу негу и помоћ, као и запослени чије су плате мање од 70.000 динара.

Грађани који су ове године већ добили ваучер, немају право да поднесу пријаву за нови.

Поступак пријављивања је исти као и раније, а из Поште Србије су објаснили да је поступак још ефикаснији ако се претходно преузме образац пријаве, одштампа, попуни и са пратећом документацијом преда у најближој пошти.

Овај образац доступан је на сајту Поште Србије www.posta.rs као и на сајту Министарства туризма и омладине www.mto.gov.rs.

Пошта је осим евидентирања пријава, задужена и за доставу ваучера у виду вредносних писама на кућне адресе корисника, који се о статусу своје пријаве и условима коришћења ваучера могу информисати позивањем контакт центра Поште 0700/100-300.

Почетком године у рекордном року, краћем од два дана, подељено је 100.000 туристичких ваучера, којима се субвенционише одмор у Србији. (Танјуг)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *