ПОЧЕЛЕ 56. АПАТИНСКЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ (ФОТО)

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

МИРИС ПАПРИКАША НАЈБОЉА ПОЗИВНИЦА ЗА ГОСТЕ

У Апатину је синоћ почела традиционална манифестација нашег града 56. Апатинске рибарске вечери, уз мноштво посетилаца и забаван програм. Према већ устаљеној шеми, Вечери ће трајати четири дана.

Свечани део програма започео је дефилеом мажореткиња из Сонте и Апатина КУД-а „Мажорет“ и Дувачког оркестра из Купусине. Они су главном улицом прошетли весело, расположени и уз бројну пратњу публике. Своју тачку извели су на Тргу Никола Тесла.

Апатинске рибарске вечери отворио је председник општине Милан Шкрбић који је том приликом поздравио посетиоце и многобројне госте.

– Поштовани суграђани, драги гости, мени је и ове године припала част да отворим традиционалну манифестацију 56. Апатинске рибарске вечери. Мало ко у Србији може да се похвали са манифестацијом која има толики стаж. Од вечерас до недеље на овом Тргу, али и многим другим местима дружићемо се кроз програме пуних садржаја за децу и одрасле, за младе и оне најстарије. На многим дестинацијама у граду и на Дунаву биће за свакога по нешто. Општина Апатин, Туристичка организација и Организациони одбор, потрудили су се да сви буду задовољни. Надам се да смо успели и ове године да организујемо и доведемо госте који за све укусе. По први пут ћемо уживати у музици тамбураша на Рибарским вечерима. Као и сваке године град ће испунити мириси рибе, дима и ватре, без којих нема доброг котлића. Желим вам пријатне дане и вечери који нам предстоје, рекао је Милан Шкрбић, председник општине Апатин.

Првог дана завршене су квалификације за кување робљег паприкаша. Наредних дана креће такмичење за традиционални Златни котлић. У Галерији „Меандер“ отворена је изложба под називом „Успомене са тавана куће Турског“ коју ће посетиоци Апатинских рибарских вечери моћи погледати током манифестације. Отворена је Филателистичка изложба. На бини су програм извели чланови КУД-а „Царза“ из Апатина и одржана је ревија фрузура „Hair show by Dejan“. Публика је уживала и у музици домаће групе „Fish Vibe“.

Звезда вечери био је певач Жељко Васић због кога су у Апатин стигли и фанови из околиних места, али и региона.

За освежење бројних посетилаца 56. Апатинских рибарских вечери постављено је пет штандова са пићем. Понуда хране и могућност гурманима да уживају у рибљим специјалитетима и ове године је смештена на платоу код Пиваре у Food corner-у. У понуди су рибљи паприкаш, пржена риба, пљескавице, штапићи, кобасице од рибе, али и слани и слатки лангоши, крофнице, палачинке, популарни куртош колачи и сладолед. Док уживају у укусу хране, посетиоце дела за храну музички забавља дуо „Миле и Дуле“.

Дуж целе главне улице рапоређени су штандови са сувенирима, играчкама, производима од меда, мајицама, торбама, цвећем и другим рукотворинама разних удружења, занатлија, и уличних продаваца.

На простору код зграда смештен је забавни парк за децу.

За сва четири дана одржавања манифестације организована је вожња бродићем Апатинка.

И ове године на неколико места постављени су покретни тоалети, а за госте који долазе аутомобилима важна је информација да су паркинг простори бесплатни.

Већ првог дана 56. Апатинских рибарских вечери неколико хиљада грађана и туриста прошетало је и уживало у понуђеном. Сутра је на распореду трка чамаца на чарди „Пчела“ (Купусинска чарда), наступ чланова КУД-а „Дунав“ из Апатина и ОКУД-а „И.Л.Рибар“ из Сонте, квалификације за „Златни котлић“ гостију који не живе у општини Апатин и концерти апатинског „Прљавог Ромеа“ и популарног др Нелета Карајлића. На каналу почињу сусрети бајкера где ће у вечерњем програму наступити „Rock Fest band“ из Апатина и „Godfathers“ из Црвенке.

Опширније..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *