ОБАВЉЕНО ЖРЕБАЊЕ 10. ЛИЧКЕ ОЛИМПИЈАДЕ- УЧЕШЋЕ ПОТВРДИЛЕ И ДВЕ ЖЕНСКЕ ЕКИПЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Данас је у Апатину обављено јавно жребање екипа учесница 10. Личке олимпијаде. Ове године је пријављено 14 тимова, а учешће су потврдиле и две женске екипе из Апатина, па ће публика по први пут на овој манифестацији видети и даме како се надмећу у традиционалним дисциплинама, Вучења куке, Скока у даљ и вис, Претезању штапа, Трчања по брвну, Обарању руке, Пењању уз стожину, Бацању камена са рамена и Надвлачењу конопа.

-Пријављено је 14 екипа, и оне долазе из Апатина, Пригревица, Суботице, Београда, Банатског великог села, Брестовца, Kолута, Kарађорђева као и четири екипе из Републике Српске, рекао је Петар Бурсаћ из Завичајног удружења Личана “Никола Тесла”. Он је потврдио да по први пут на Личкој олимпијади наступају и жене.- Ове године учешће су пријавиле и две женске екипе које имају право да бирају дисциплине у којима ће се такмичити. То је новина у организацији и обе екипе долазе из Апатина, каже Бурсаћ.

Личка олимпијада почиње у суботу 6.јула у 10 часова у Јунаковић шуми покрај Бање Јунаковић. Kвалификације су до 13 часова, а након паузе од 15 часова почињу финална надметања. Организатор је за све госте и учеснике обезбедио војнички пасуљ, док ће за музику бити задужене Личке певачке групе. Манифестацију ће отворити председник општине Апатин, Милан Шкрбић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.