POČELA OBUKA ZA POKRETANJE SOPSTVENOG BIZNISA

APATIN EKONOMIJA VESTI VOJVODINA

U organizaciji novosadskog Humanitarnog centra koji realizuje program SEED, danas je u velikoj sali SO Apatin započela petodnevna obuka za pokretanje sopstvenog posla. Polaznici u Apatinu pohađaju obuku na temu pružanja usluga pomoći u kući starim licima (akreditovana obuka o pokretanju sopstvenog posla u oblasti pomoći starim licima, socijalnoj zaštita starih, pružanju usluga pomoći u kući i osnovne kućne nege, veština komunikacije sa starim osobama i dr.).

Obuci u Apatinu prisustvuju i polaznici iz Kule, dok je istog dana u Kuli započela obuka na temu organske proizvodnje hrane (petodnevna obuka o tome kako se proizvodi hrana po organskim principima, šta sve može da se proizvodi na organski način i koji su preduslovi potrebni, koji su osnovni principi organske i bio-proizvodnje, kakav je zakonski okvir za bavljenje ovim poslom, i dr.)

Nosilac SEED programa je austrijska organizacija Volkshilfe Solidaritat. Stručnu podršku realizaciji programa i izgradnji kapaciteta pruža konsultantska kuća „Tara International Consulting“. Program finansira Austrijska razvojna agencija (ADA) sredstvima Austrian Development Cooperation. Novosadski humanitarni centar (NSHC) realizuje SEED program u Srbiji, sa ciljem povećanja zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih grupa – žena i mladih – u opštinaa Apatin, Kula, Surdulica i Vladičin Han.

Polaznici obuke, po završetku dobijaju sertifikat o položenoj obuci.

 

OBUKA O POKRETANJU SOPSTVENOG BIZNISA, SEED (1)