ПОЧЕЛА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА ЗА АПАТИНСКЕ МАЛИШАНЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

На отвореним базенима “Бање Јунаковић” јуче је почела бесплатна школа пливања за децу од 5 до 14 година са територије општине Апатин, коју организује Спортски савез општине Апатин у сарадњи са локалном самоуправом.

Ово је шеста година заредом како општина Апатин организује бесплатне пливачке обуке за своје најмлађе суграђане, са циљем да се деца ослободе страха од воде и да савладају основне технике одржавања на води.

Секретар Спортског савезе општине Апатин, Радомир Радујко каже да се ове године за бесплатну школу пливања пријавио рекордан број деце, па ће у три смене до 21. јула обуку проћи 270 малишана. У смени која је почела јуче, као и у наредној, која ће бити одржана од 05. до 12. јула вештине пливања ће учити деца из самог Апатина, док ће у трећој смени која почиње 14. и трајаће до 21. јула обуку проћи малишани из сва четири села наше општине.

Један циклус обуке траје седам дана, а са децом раде дипломирани професори физичког васпитања и лиценцирани тренери пливања. Комплетна обука, превоз и улаз на базене за децу су бесплатни.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *