PLIVANJE ZA ČASNI KRST U ČETVRTAK U APATINSKOJ MARINI

APATIN DRUŠTVO VESTI

Turististička organizacija Apatin u saradnji sa društvom Srpskih domaćina 19. januara na Bogojavljanje organizuje plivanje za Časni krst. Zbog vremenskih neprilika neće se plivati tradicionalna dužina staze od 33 metra, nego će učesnici simboličnim ulaskom u vodu obeležiti događaj koji se u Hrišćanskoj religiji smatra svetim, dan kada se u reci Jordan krstio Isus Hrist.

Direktor TO Apatin, Danijel Ajduk je rekao da je sve spremno za četvrtak te da su morali da izmene protokol jer je bezbednost plivača na prvom mestu. – Ove godine se pliva kraća trasa zbog vremenskih prilika, ali i vandrednog stanja koje je proglašeno na Dunavu. Na “Marini” će biti prisutni pripadnici društva za podvodne aktivnosti kao i članovi Crvenog krsta koji će se pobrinuti da sve prođe bez ikakvih nezgoda.-rekao je Danijel Ajduk.

FONO: Danijel Ajduk

Predsednik društva Srpskih domaćina, Radivoj Sekulić rekao je kako će u ledu biti prokopan kratak prolaz u koji će plivači ulaziti kako bi dotakli krst i na taj način obeležiti tradicionalnu manifestaciju “Plivanje za Časni krst”.-Zbog leda na Dunava nismo u prilici da organizujemo plivanje kako je to bilo i prethodnih godina, ali ćemo nastaviti tradiciju koja se kod nas održava već treći put.-rekao je Radivoj Sekulić.

FONO: Radivoj Sekulić

Na kraju razgovora Sekulić je pozvao sve građanje da svojim prisustvom podrže učesnike i uveličaju ovaj događaj.