“PIK PRIGREVICA” OVE GODINE SA NEKOLIKO TAKMIČARSKIH SELEKCIJA

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Pioniri Rukometnog kluba „PIK Prigrevica“ su prethodnog vikenda počeli takmičenje u Ligi mlađih kategorija. U nedelju 17. septembra 2017. godine putovali su u Sombor gde su po programu trebali odigrati dve utakmice. U prvoj utakmici savladali su vršnjake iz Riđice rezultatom 29:11, a nakon toga je usledila mnogo teža utakmica protiv domaćina, ekipe MRK Somborelektro. Prigrevački dečaci su iz te utakmice izašli kao pobednici gde su savladali domaćina rezultatom 19:12 i zauzeli prvo mesto na tabeli. Sledeće kolo putuju u Riđicu gde će igrati sa komšijama iz Apatin i dečacima iz RK „Grafičar“ iz Bezdana.

Seniori su prvo kolo trebali igrati u Futogu protiv ekipe Metalca, ali je utakmice odložena i odigraće se u sredu 27. septembra 2017. godine u 17 i 30 sati. Drugo kolo Prigrevčani će biti domaćini ekipi Zrenjanina, a utakmica je zakazana za subotu 23. septembar 2017. godine sa početkom u 19 sati.

Mlađi pioniri u takođe subotu u Crvenki počinju svoje takmičenje, gde će odigrati dve utakmice. U prvoj utakmici snage će odmeriti sa domaćinom a u drugoj sa dečacima iz MRK Somborelektro.

Po prvi put od kada je osnovan (2015. godina) Ženski rukometni klub „Prigrevica“ u takmičenje je uključio dve uzrasne kategorije (kadetkinje i pionirke). Takmičenje za sezonu 2017/2018 otvorile su pionirke koje su u prethodnog vikenda putovale u Bajmok gde su odigrale dve utakmice. U prvoj utakmici izgubile su od devojčica iz Bačkog Brestovca rezultatom 13:7, dok su u drugoj utakmici izgubile od ekipe Radničkog iz Bajmoka retultatom 14:9.

S obzirom da su im ovo prve zvanične utakmica, sam rezultat i nije tako loš, a na turniru su imale i podršku drugara iz muškog kluba „PIK Prigrevica“.

RK Pik Prigrevica mladje kategorije devojcice RK Pik Prigrevica mladje kategorije devojcice 1