ГИМНАЗИЈАЛКА ДАНИЦА МАРКОВИЋ ОСВОЈИЛА ДРУГО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

19. маја 2024. године у Новом Саду је одржано Републичко такмичење из биологије за ученике средњих школа са територије Србије. На овом такмичењу учествовало је троје ученика апатинске Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“.

На Републичком такмичењу у Новом Саду апатинску гимназију су представљали Теодора Покрајац, Филип Турајлић и Даница Марковић, а учешће је узело 89 учесника. Како је за радио „Дунав“ рекла Даничина професорка биологије Соња Крес и поред изузетно јаке конкуренције Даница је освојила друго место.

Ученици који освоје прво, друго или треће место, неће морати да полажу пријемне испите на упису за жељени факултет што Даницу изузетно радује, јер је њена жеља да упише медицински факултет после завршене четврте године гимназије.

И Соња и Даница су изузетно поносне на чињеницу да су део једне лепе приче, Соња као професор који на животни пут изводи генерације радне, пожртвоване и паметне деце, несебично преносећи знање. Даница ученица трећег разреда и готово формиран млади човек који је на самом почетку једног озбиљног путовања свестан правих животних вредности.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *