PEDESET ČLANOVA SUBNOR-a OPŠTINE APATIN NA IRIŠKOM VENCU NA FRUŠKOJ GORI

APATIN DRUŠTVO VESTI
Povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv okupatorskih snaga i fašizma, pedeset članova SUBNOR-a opštine Apatin prisustvovalo je velikom narodnom zboru na Fruškoj gori na Iriškom vencu.
Delegacija SUBNOR-a opštine Apatin je položila venac na Spomenik slobode. Pored predstavnika SUBNOR AP Vojvodine i SUBNOR pojedinih lokalnih samouprava, vence su položili i pripadnici Vojske Srbije, Pokrajinska vlada, kao i učesnici iz regiona, poput Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, predstavnika Distrikta Brčko, Progonjeni od nacizma Mađarske, Udruženja boraca sa Pala, Udruženje vazduhoplovaca Vojvodine, predstavnici političkih stranaka, kao i mnogi drugi.
Tim povodom su se prisutnima obratili predsednik SUBNOR Vojvodine Svetomir Atanacković i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.
Oko 1.300 učesnika skupa odalo je poštu nastradalim borcima NOB-a, te je pored obeležavanja 74. godine od ustanka, obeležena i sedamdesetogodišnjica pobede nad fašizmom. Organizator okupljanja je SUBNOR AP Vojvodine, dok je pokrovitelj Pokrajinska vlada, tačnije Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.
Za članove SUBNOR-a opštine Apatin, članove Udruženja boraca šeste ličke proleterske divizije “Nikola Tesla” iz Beograda i članove Udruženja potomaka boraca šeste ličke divizije iz Bačkog Gračaca, upriličen je prijem kod Miloša Travice, vlasnika preduzeća “HGP” iz Novog Sada, dugogodišnjeg prijatelja i poštovaoca tradicija NOB-e. Stevo Drača i Vesna Pavlović, predsednik i sekretar SUBNOR-a opštine Apatin, uručili su drugu Travici najviše priznanje SUBNOR-a Srbije, medalju borca, kao znak priznanja za njegov doprinos u negovanju i očuvanju tradicija NOB-e.