APATINSKI ATLETIČARI OSTVARILI DOBRE REZULTATE

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI VOJVODINA

U proteklom periodu članovi Atletskog kluba Apatin učestvovali su na više takmičenja u zemlji i inostranstvu, na kojima su dostojno predstavljali Apatin.

Mlađi pioniri AK Apatin nastupili su prethodnog vikenda na Prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire koje je održano u Novom Sadu, Drobac Đorđe imao je izuzetno uspešan debitantski nastup i osvojio drugo mesto sa rezultatom 5 metara i 48 centimetara, prvo mesto i zlatna medalja mu je izmakla za samo jedan centimetar, Romoda Sara je u trci na 600 metara bila šestoplasirana.

Seniori su ostvarili nekoliko jako dobrih rezultata, među kojima treba izdvojiti pobedu Tanje Stojanovski na ultramaratonu koji je održan na Staroj Planini na stazi u dužini od 122 kilometra sa preko 5600 metara visinske razlike i rezultatom 28 sati i 45 minuta odbranila je titulu osvojenu prošle godine. Zoran Radičanin pobedio je na polumaratonu koji je održan u Novom Sadu u organizaciji našeg proslavljenog atletičara Mihaila Dudaša, Mariana Čegar Lukić imala je dva nastupa, prvo je na Međunarodnoj atletskoj trci prijateljstva koja je održana u Kuli, osvojila treće mesto u ukupnom plasmanu i prvo mesto u kategoriji Vojska i policija, dok je prethodne nedelje na izuzetno jakoj Međunarodnoj uličnoj trci na 10 km, koja je održana u Brčkom osvojila osmo mesto u sveukupnom plasmanu.

Mlađi senior Đuro Borbelj je imao nastupe na tri trke, na trci prijateljstva u Kuli u svojoj starosnoj kategoriji osvojio treće mesto, u Brčkom je na trci na 10 kilometara osvojio sveukupno dvanaesto mesto i prvo mesto kategoriji juniori-mlađi seniori, dok je protekolog vikenda u Beogradu na trci na 5 kilometara koja je posvećena Patrijarhu Pavlu, osvojio treće mesto u sveukupnom plasmanu.

Goran Vendlener osvojio je treće mesto u trci na 7 kilometara koja je održana u okviru Novosadskog noćnog maratona, on je takođe nastupio na trci u Kuli gde je ostvario sasvim dobar rezultat u svojoj starosnoj kategoriji.

Edo Janić najiskusniji član kluba osvojio je treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji na trci prijatestva u Kuli.

Aleksandar Bojović takođe je nastupio na trkama u Kuli i Brčkom i uz uspešan nastup ostvario je svoje najbolje rezultate na 6 i 10 kilometara.

Članove Atletskog kluba naredne nedelje očekuje nastup na Petrovdanskoj trci u Bačkoj Palanci, gde na satzi u dužini od 13,5 kilometara brane ekipno prvo mesto osvojeno prošle godine.