OTVORENA IZLOŽBA “TRI ASA SA DUNAVA”

APATIN DRUŠTVO VESTI

U sklopu 55. Apatinskih ribarskih večeri zvanično je otvorena i izložba “Tri asa sa Dunavu” koju je organizovalo UG “Apatinska plovarica” u saradnji sa ŠK “Vulkan protektor” .

Izložbu je otvorila predsednica SO Apatin Nika Petrović.

– Drago mi je što u našoj sredini ima ovakvih ljudi koji imaju šta da pokažu, i ovakve inicijative će uvek imati podršku lokalne samouprave, istakla je ona.

Ova izložba po mnogo čemu je specifična i originalna. Po prvi put u istoriji šah kluba se u njihovim prostorijama održava jedan ovakav kulturni događaj, a najviše zasluge za kvalitet izložbe imaju upravo tri pomenuta “Asa s Dunava”: Mišika Molnar je izložio svoje makete rađene isključivo štapićima od sladoleda, Nikola Maljković je pokazao sve lepote korparskog zanata i izložio isključivo originalne radove, od kojih ni jedan nema svoju kopiju. Kolekcionar Sreten Uzelac je za ovu priliku pripremio izuzetno vrednu postavku originalnih predmeta povodom jubileja, 100 godina završetka velikog rata. Otvaranje izložbe je donelo i jedan svečani trenutak. “Apatinsku plovaricu” prate Apatinci u preko 30 zemalja sveta, a među njima je i Zvonko Taras iz Australije, koji je sa suprugom bio na otvaranju i tom prilikom mu je uručen prigodan poklon za sećanje na ovaj događaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *