ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА ОПШТИНЕ АПАТИН

APATIN KULTURA VESTI

Поводом Дана општине у галерији “Меандер” Општинског културног центра у Апатину, вечерас је отворена изложба слика ликовних стваралаца општине Апатин. Изложба има дугу традицију а ове године је своје радове представило 29 уметника. Ауторе и љубитеље ликовне уметности је поздравио заменик председника општине Апатин Радован Ђукић, који је изложбу свечано прогласио отвореном.

Драго ми је што имам част да отворим изложбу која има тако дугу традицију. Организује се 41 пут, односно од 1975. године без престанка, подсетио је Ђукић. Он је пожелео апатинским уметницима успешан будући рад.

Међу изложеним радовима су заступљене разне ликовне технике и мотиви, а поред већине коју чине слике уља на платну, у поставци су још и цртежи, фотографије и радови од глине.

-Ово је прилика да свако прикаже своје стваралаштво апатинској публици, а ликовни савет галерије Меандер ће донети одлуку који ће аутор следеће године имати ту част да организује самосталну изложбу у овом простору, каже Душан Гладић, један од аутора.

На овогодишњој изложби своје радове излажу Зоран-Зоћо Арбутина, Ласло Берко, Душко Бурсаћ, Мара Блануша, Милан Вукосав, Душан Гладић, Милица Госпочић, Радојка Добријевић, Драган Дражић, Радомир Дрча, Бранка Ђукић, Барбара Зец, Мирјана Kораћ, Јован Лакатош, Драган Личина, Зоран Медић, Рајко Миличевић, Мишо Мирић, Сташа Мирић, Јована Момчиловић, Љиљана Нерловић, Љиљана Павковић, Тина Тркуља, Нада Ћопић, Биљана Ћуић, Динко Чулина и Небојша Шћекић
Изложба Ликовних стваралаца општине Апатин ће бити отворена до 5. новембра.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *