ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АНГЕЛИНЕ ВУКОСАВ „ПЕЈЗАЖИ ЧУЛА”

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

У Галерији „Меандер“, у оквиру 57. Апатинских рибарских вечери, отворена је изложба „Пејзажи чула“ младе уметнице Ангелине Вукосав из Невесиња. Цртежи обилују пејзажима њене родне Херцеговине, а рађени су у неколико цртачких техника: оловком, угљеном и лавираним угљеном.

О њеном стваралаштву дипл. ликовни уметник-сликар Виолета Болмановић написала је, између осталог, у рецензији:

„Стереотип пејзажа приказан на црној подлози, на којем сваки сребрни траг оловке носи своје значење, као какво слово, чине Ангелинину сопствену азбуку и рукопис. Визија предела и интимне импресије посебно су доминантне на малим цртежима, насталим у пленеру, што даје печат целокупном опусу радова. Овековечила је места и пределе на којима је била, живела и одрастала. Цртајући трансценденталне пејзаже као самостални жанр, попут неког вођења дневника уметница ствара аутобиографију“, написала је Виолета Бомановић.

Ангелина Вукосав је рођена 1997. године у Невесињу. Основну школу и Гимназију завршила је у Невесињу, а Академију ликовних уметности 2020. године у Требињу, смер Ликовна уметност, одсек графички дизајн. Добитник је неколико вредних награда за изузетан успех током студија.

До сада је имала самосталне изложбе у „Галерији културног центра Врбас“, у Меморијалној галерији “Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци, у Галерији „Центар за културу Масука“ у Великој Плани и у Галерији Арт55 у Нишу.

Изложба ће бити отворена до петог августа ове године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.