ЦРВЕНА ЈАБУКА И ПЕСМЕ ПУНЕ ЉУБАВИ ДРУГОГ ДАНА 57. РИБАРСКИХ ВЕЧЕРИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Програм другог дана 57. Апатинских рибарских вечери почео је трком чамаца Апатинаца на весла, одржаној на чарди „Пчела“ у Купусини. У вечерњим часовима на Тргу су на бини наступили чланови Омладинског културно-уметничког друштва „Иво Лола Рибар“ из Сонте. Орјенталним плесовима, на одушевљење публике,  представила се група Inanna. Добром музиком и позитивном енергијом апатинска група Fish Vibe направила је више него одличан увод у наступ популарне Црвене јабуке.

А момци из Јабуке су оправдали поверење обожаваоца који су стигли из околних места, али и Новог Сада, Осијека, Суботице. Подсетили су нас на своје највеће хитове, вратили нам дух прошлих времена својим нежним песмама испуњеним надом и љубављу. Дали су све од себе да публика запамти њихов наступ и други дан овогодишњих рибарских помиње управо по њима и доброј енергији коју су оставили овом граду.

– У Апатину смо били 2013. године и са тог концерта нам је остало лепо сећање. И данас ћемо понети дивне утиске. Цео данашњи дан смо провели овде и уживали у делицијама, највише у рибљем паприкашу и риби. Дали су нам мало љућу паприку па смо имали онако…, кроз смех је рекао певач Дражен Жерић Жера, и наставио:

– То нам је за отпорност. Носим ту љуту паприку за Сарајево да и ја подвалим једном свом ортаку. Обожавам рибу, све што се прави од сома или шарана мени је топ, каже популарни певач.

Коментаришући наступ на  овогодишњим Апатинским рибарским вечерима Жера је изјавио:

– Ми увек радимо по емоцијама, мање по редоследу репертоара. Имамо пуно песама у ових преко 30 година. Гледамо да направимо пресек, али свирамо оно што људи воле. Свирамо песме које сви знају. Вечерас је било одлично, апатинска публика је била онаква какву памтимо ако не и боља. До следећег сусрета чувајте нам апатинско пиво, не дајте га, поручио је Дражен Жерић Жера Апатинцима.

Данас су одржане и квалификације за „Златни котлић“ (Отворено првенство Апатина) за екипе које нису са територије општине Апатин. За надметање у пролазак квалификација пријавило се  30 екипа из Региона.

Сутра је такмичење за Златни котлић, рибљи паприкаш куваће најбољи мајстори и биће занимљиво и неизвесно до самог краја ко ће однети победу.

ПРОГРАМ ЗА СУБОТУ:

Трећи дан, субота 24. јул, почиње у 08.00 часова сусретом колекционара филателиста у холу ОШ „Жарко Зрењанин“, док је од 10.00 часова такмичење за „Златну рибицу“. Због високог водостаја  такмичење ће уместо у апатинском заливу, бити одржано на каналу код Сомбора, док пропратни програм догађаја који подразумева проглашење, медијску конференцију, ручак за учеснике и слично, остаје у Апатину по предвиђеном плану.

Вожње бродићем „Апатинка крећу од 17.30 часова, а цена појединачне вожње за тај и завршни дан Рибарских вечери је 350 рсд.

Трећег дана Апатинских рибарских вечери је од 20.00 часова најважнија манифестација Апатинских рибарских вечери, финале у кувању рибљег паприкаша за „Златни котлић“.

На бини на Тргу од 20.00 часова наступиће Плесни клуб „Ронда“. У 21.00 час следи концерт популарне певачице Зоране Павић и Апатинца Немање Гузијана. Од 22.30 наступа велика музичка звезда Харис Џиновић.

У 22.15 УСР Буцов ће прогласити пецароша године, а од 22.20 је проглашење победника такмичења за „Златни котлић“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *