ОТВОРЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ – ЗАХТЕВ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ МОГУ ПОДНЕТИ ЛИЦА СА ЕВИДЕНЦИЈЕ НСЗ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Национална служба за запошљавање објавила је јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање за 2021. годину. Субвенција се додељују у једнократном износу од 250.000,00 динара, односно 270.000,00 за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва.

Захтев за доделу субвенције могу поднети лица пријављена на евиденцију незапослених лица која имају завршену обуку за развој предузетништва. Незапослени који оствари право на субвенцију у обавези је да обавља регистровану делатност и по том основу измирује доприносе са обавезно социјално осигурање најмање 12 месеци. Право на субвенцију се може остварити и удруживањем више незапослених лица, оснивањем привредног друштва ради самозапошљавања. У том случају свако лице појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остварује право на субвенцију у износу од 250.000,00 динара, односно 270.000,00 динара у случају када захтев подноси особа са инвалидитетом.

Све потребне информације могу се добити у свакој организационој јединици Националне службе за запошљавање, преко Позивног центра Националне службе, телефон: 0800-300-01 или на сајту www.nsz.gov.rs

Јавни позив је отворен од дана објављивања у средствима јавног информисања, а последњи рок за подношење захтева са бизнис планом је 17. мај 2021. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.