ОШТРЕ РЕАКЦИЈЕ И ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИЦИ ОПШТИНЕ АПАТИН

APATIN SOMBOR VESTI

Председник СО Апатин Милан Шкрбић јуче је оштро реаговао осудивши напад и актере инцидента у којем је разбијено стакло на аутомобилу председнице општине Апатин, Дубравке Kораћ.

-Овим путем желим да поручим да Скупштина општине Апатин најснажније осуђује напад на институцију председника општине, а посебно напад на жену, председницу општине. Институције општине Апатин одлучне су да стану на пут бахаћењу појединаца. Недопустиво је у ери пандемије светских размера, организовати масовна славља за више стотина људи и том приликом нападати институције чија је дужност да брину о спровођењу законских мера, рекао је Шкрбић. Он је поручио да ће институције општине Апатин остати истрајне како би резултати до сада спроведених мера у борби против ковида остали на завидном нивоу, додајући да ће грађани бити сведоци како ни један појединац, ма колико бахат и силан био, не може да буде изнад система.

Председници Кораћ подршку су поред општинског руководства упутиле и Бранка Бајић помоћница директора Дома здравља, Слађана Шушњар директорка Дома за старе и пензионере, Милка Никшић директорка Установе за стручно оспособљавање одраслих, Љиљана Крец директорка ЈП за управљање путничким пристаништем и марином Апатин, Сања Шијан директорка ОШ Жарко Зрењанин, Данијела Обрадовић директорка Културног центра, Николина Сучевић, директорка Центар за социјални рад, бројна удружења и појединци.

То није у реду, ми то не подржавамо. Сви проблеми се дају решити на цивилизован начин, без физичког насиља. Треба узети у обзир, да је она прва жена у општини, међу најмлађим председницима у Србији. Уместо да јој дамо неки ветар у леђа, на овај начин је спутавамо, изјавила је Мира Кусуља, председница удружења жена “Апатинске вредне руке” које је упутило подршку председници.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.