OSNOVNA ŠKOLA ŽARKO ZRENJANIN SPREMNA ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU, NOVI PREDMETI ZA UČENIKE PETIH RAZREDA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

U Osnovnoj školi Žarko Zrenjanin u Apatinu sve je spremno za početak nove školske godine 1. septembra, izjavila je danas direktorka ove ustanove, Nada Zdravković.

Ona je potvrdila da će u prvi razred biti upisano 137 đaka te da će kao i prošle školske godine upisati 50 odeljenja od prvog do osmog razreda.

-Pripremili smo se ozbiljno za početak nove školske godine. Nadamo se da ćemo kao i prošle upisati 50 odeljenja, od toga 6 razreda učenika 1. razreda, ili 137 prvaka. Tražimo odobrenje da formiramo 6 odeljenja, a za to bi bilo potrebno da imamo 151 učenika. Međutim, među učenicima koji upisuju 1. razred ima i dece sa smetnjama u razvoju i zbog toga se nadamo da ćemo dobiti saglasnost da formiramo šet odeljena, kaže Zdravkovićeva.

Što se tiče 5 razreda tu su uvedene novine, reč je o novim predmetima. Umesto Tehničkog i Informatičkog obrazovanja predmet će se zvati Tehnika i tenologija. Dosadašnji izborni premet Informatika i računarstvo, sada postaje obavezan predmet i ulazi u redovan raspored. Umesto Fizičkog vaspitanja imaćemo po dva časa Fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, u kom će nastavnici krenuti na obuku iz zdravstvenog vaspitanja.I jedan ipo čas će biti Sportske aktivnosti. Jedan čas će ući u raspored, a tih pola časa, pošto je nemoguće da uđe u raspored, ono će se prikupljati i jednom mesečno subotom ili nedeljom će biti organizovane neke sportske aktivnosti, najavila je Zdravkovićeva.

Nada Zdravković


Ona je dodala da je škola spremna i sa kadrovima.-Škola je pripremljena sa kadrovima i što se toga tiče nećemo imati problema, svi naši stalno zaposleni navstavnici koji imaju ugovore na neodređeno vreme će ostati u školi. Biće malih izmena samo na pozicijama kod kolega koji su otišli u penziju, na njihova mesta dolaze novi.

Da ranije krenu na spavanje i ove godine će morati učenici prvog i trećeg  te njihovi strariji drugari, od petog do osmog razreda. Prema  ovom rasporedu,  učenici drugih i četvrtih razreda prvi dan škole u petak, 1 septembra, nastavu će pohađati u poslepodnevnim satima.