OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA PETAK NENASTAVNI DAN

APATIN DRUŠTVO VESTI

Za sve školske ustanove sa teritorije opštine Apatin petak 27. januar je nenastavni dan pa će učenici osnovnih i srednjih škola umesto sedenja u školskim klupama prigodnim programima obeležiti školsku slavu “Svetog Savu”.

Pomoćnik direktora osnovne škole Žarko Zrenjanin, Slavica Mirković rekla je da će ova ustanova interno u svom kolektivu obeležiti slavu, ali i da će njeni učenici učestvovati u zvaničnoj Svetosavskoj Akademiji koja će biti održana u Domu kulture.- Kao i svake godine, tako i ove povodom školske slave Sveti Sava sa početkom u 12 i 30 počeće prigodan program odnosno sečenje slavskog kolača, a naši učenici će učestvovati i u priredbi u Domu kulture.- rekla je Slavica Mirković.

Učenici Srednje građevinske i drvoprerađivačke škole zajedno sa gimnazijalcima iz gimanizije Nikole Tesle će nizom manifestacija obeležiti školsku slavu Svetog Savu, a direktor gimnazije Vojislav Petrović je za naš radio govorio više o samom programu.-Izlagaće se likovni radovi na temu Svetog Save, imaćemo svojevrsne recitale, a  sportski aktiv će utakmicama iz više različitih sportova adekvatno obeležiti 27. januar- rekao je Vojislav Petrović.

FONO Vojislav Petrović