IZLOŽBA DANIJELE TASIĆ CVETKOVIĆ U GALERIJI MEANDER

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Povodom dana prosvetnih radnika u galeriji Meander biće otvorena izložba Danijele Tasić Cvetković koja će trajati od 6. do 24. novembra 2015. godine. Otvaranje izložbe zakazano je za petak od 19 sati i 30 minuta.

Slike Danijele Tasić Cvetković su slojevite predstave, ličnog senzibiliteta, lirskog i suptilnog vizuelnog doživljaja, snažnog emotivnog saznanja. To su likovno oblikovane predstave širokog značenja i umetnikovog iskustva. To iskustvo je „očna tačka“ mesto koje privlači posmatračku pažnju umetnika. To su detalji umetnikove svakodnevnice putovanja na relaciji Sombor Apatin, i okruženja. Uspeva putem kolorita, poteza četkice, grupacije linija koje se kreću, ponekad ostavi tragove figure ili detalje iste, da prefolmuliše vizuelna zapažanja u lična emotivna iskustva, ali tako ubedljivo da ona postaju i naša, gledaočeva, univerzalna.

Danijela Tasić Cvetković rođena je 1974. godine u Odžacima. Diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2003. godine gde je i magistrirala 2007. godine. Član ULUS-a od 2003. godine. Pored slikarstva bavi se i digitalnom fotografijom. Radi u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu kao profesor likovne kulture. Izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i u inostranstvu (Španiji), a samostalno u Beogradu, Somboru, Apatinu, Vrbasu, Novom Sadu. Ovo joj je sedma samostalna izložba.