ОПШТИНСКИ ОДБОР ДСС-А ПРЕШАО У СПС

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

Општински одбор Социјалистичке партије Апатин одржао је сатанак којем је присуствовао Душан Бајатовић, председник Покрајинског одбора СПС-а. На састанку су СПС-у приступили и чланови Општинског одбора Демократске странке Србије Апатин.

Обраћајући се присутнима Душан Бајатовић је изразио наду да ће изборни резултат бити добар за ову партију у Апатину јер је чланова још увек много и да је СПС у овог граду увек имао добро упориште.

Политички смо се договорили за кога ћемо гласати, за председника државе и да наш кандидат буде премијер владе. Српска напредна странка не може без нас, имају много партнера али ми смо једини поуздан партнер. Покојни Живорад Смиљанић је био мој политички ментор али и Ивице Дачића, много нам је помогао у тренуцима тешким за партију и желим да се подсетимо на његову улогу и заслуге према Социјалистичкој партији Србије. Мислим да без СПС-а нема партијске стабилности у Србији. СПС је у Апатину увек имао потенцијал и видим добру будућност овог ОО СПС, рекао је Душан Бајатовић.

Према његовим речима кампања СПС-а иде добро, нема несугласица са СНС-ом и он у опозицији не види конкуренцију постојећој власти.

– Ми никада нећемо признати Косово, нећемо ући у НАТО, остаћемо слободарска земља. Хоћемо војну и политичку неутралност и нећемо увести санкције Русији. Земље НАТО кажу да су све земље увеле санкције Русији, што није тачно. Земље у којима живи 88 одсто становништва овог света нису увеле санкције Русији. Ако напустимо политичку подршку Русији изгубићемо Косово, Републику Српску и подршку о преговорима за Европску унију. Кина гледа у нас шта ћемо да урадимо по питању Русије, нагласио је Бајатовић.

Помињући ситуацију у Украјини Бајатовић је рекао да је Путин стављен у позицију да или крене у војну интервенцију или ће НАТО кренути на њега, као и да уколико изгуби овај рат изгубиће Русију. По њему, НАТО је ову ситуацију искористио да се врати америчке трупе у Европу и да је поново целу стави у вазални положај.

– Европа је почела да помало сече грану на којој седи јер је сировински и енергетски зависна, заостаје у технологијама, има много избеглица којих ће сада бити још више, стара је и питање је за 100 година какав ће бити састав њеног становништва. Русија и Украјина су највећи извозници пшенице. Ако због рата нестане хране биће опет колоне избеглица. Неко се игра са Европом и њеним народима, истакао је Бајатовић.

Председник Покрајинског одбора СПС-а изнео је податак да су Америчка централна банка и Европска централна банка од почетка короне штампале новац без покрића. Сума се кретала од 60 до 80 милијарди месечно и достигла 1.850 милијарди, као и да је Америка само због короне (без унутрашњег дуга) дужна 30,5 билиона долара. Због тога Русија исплату гаса захтева искључиво у рубљама јер жели да заштити вредност свог производа од новца за који није сигурна да ли вреди.

И ми морамо да заштитимо Србију. Нећемо моћи да се ослањамо искључиво на стране инвеститоре већ морамо да поново оспособимо и развијемо сопствену привреду, закључио је Душан Бајатовић.

За бираче у апатинској општини важан је податак да је на седници Општински одбор Социјалистичке партије Србије Апатин примио у своје редове чланове ОО Демократске странке Србије.

– Поред дочека Душана Бајатовића и његовог обраћања члановима партије, једна од тачака је и пријем ОО ДСС Апатин у нашу странку. Мислим да је Мирко прави човек и домаћин и да ће као предузетник показати своје умеће у нашој партији. Нама требају такви људи и отворени смо за сарадњу. Верујем да ће он и његов одбор значајно допринети нашој партији. У Апатину смо увек постизали добре резултате. На задњим изборима имало смо преко републичког и покрајинског просека, толико очекујемо и ове године. Бирачима поручујемо да верују у СПС и да се врате у своју матицу, као и да на изборима заокруже за наше кандидате. На председничким изборима пружићемо подршку СНС-у и на локалу ћемо наставити сарадњу. Људи желе да, као и до сада, будемо део власти. И поред кадрова који су прешли у СНС имамо на локалу и даље добре људе са којима можемо ићи даље у бољитак наше општине, рекао је Милош Ђерић, председник ОО СПС Апатин.

– Одавно сам имао намеру да изађем из ДСС-а. Ову странку сам и пре поштовао и подржавао, у њој су моји велики пријатељи, желим да наставим своју политичку каријеру, да помогнем својим политичким искуством. Дошао сам у праву кућу која је стабилна странка, има млад и образован кадар. Обавио сам разговор са комплетним Општинским одбором ДСС и они ће прећи у СПС. Социјалистичка партија Србије је од првог дана била коректна, нарочито покојни председник Живорад Смиљанић, и то не можемо заборавити. Овим путем шаљемо поруку члановима ДСС да подрже СПС. Мислим да њихово време долази и да требамо бити ту,  изјавио је Мирко Праштало, председник ОО ДСС Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *