U BAČKOM MONOŠTORU SAJAM TORTI, KOLAČA I POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

APATIN DRUŠTVO KULTURA SOMBOR VESTI VOJVODINA

Monoštorska udruženja građana UG “NADE” i UG “Podunav” i Mesna zajednica Bački Monoštor, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova organizuju i ove godine Sajam torti, kolača i poljoprivrednih poizvoda, koji će biti održan u Bačkom Monoštoru (Dom kulture), u subotu, 08. novembra 2014. godine, sa početkom u 12h.
Manifestacija je osmišljena kao idealan način za promociju domaće radinosti kroz poljoprivredne poizvode, prerađevine, torte i kolače, s ciljem unapređenja i razvoja sela, akcentovanja poljoprivrede kao osnovne delatnosti na selu, afirmisanja žena i njihovog stvaralaštva, te razvoja agro i eko turizma, kao dodatne aktivnosti na gazdinstvu.
Izlagači na ovom sajmu su prvenstveno žene, kako individualno, tako i predstavnice ženskih udruženja sa teritorije Grada Sombora, poljoprivredni proizvođači, seoska domaćinstva, porodične firme, preduzetnici… Žene i svi izlagači predstaviće svoje proizvode: torte, kolače, med i proizvode od meda, rakije, vina, domaće sokove, začinsku papriku, suhomesnate proizvode, sireve, zimnicu – pekmeze, džemove, kompote, salate…
Program manifestacije:
12h – otvaranje sajma sa nastupom dečije grupe KUDH-a “Bodrog”
14h – predavanje za poljoprivredne proizvođače u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Sombor
15h – tombola
15:45h – proglašenje najistaknutijih izlagača
16h – predstava “Ženski razgovori”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *