FK BRATSTVO-NEĆEMO DA IGRAMO U NAMEŠTENOJ LIGI

APATIN FUDBAL HRONIKA SPORT VESTI VOJVODINA

PRIGREVČANI OGORČENI NA DEŠAVANJA U SRPSKOJ LIGI GRUPA VOJVODINA I NAJAVLJUJU ISTUPANJE IZ LIGE

Nakon što su fudbaleri PIK Prigrevice poraženi u okviru 12. kola Srpske lige grupa Vojvodina, na gostovanju u Vršcu od istoimene domaće ekipe sa 1:2, uprava kluba najavila je da će ekipa istupiti iz daljeg takmičenja, jer kako navode nema svrhe takmičiti se u ligi gde su sudijske odluke u svakom kolu usmerene protiv njih.
-Za ovo što nam se desilo na gostovanju u Vršcu reč krađa je suviše blaga. Trpeli smo od starta prvenstva sve nepravde koje su nam arbitri činili u nadi da će jednom stati, ali je nedeljna utakmica pokazala da ovim lakrdijama nema kraja sve dok nas ne izbace iz lige. Nismo verovali u glasine koje kruže u smislu da smo odavno osuđeni na propast, međutim, ispostavlja se da je neko dobro upućen u ono što je pred nama. Do sada je protiv nas dosuđeno osam penala i dodeljuju nam žute i crvene kartone kako im se prohte. Ne vidimo svrhu daljeg takmičenja, bacanja para i energije, prve su reči predsednika kluba Gorana Nesvanulice.
Prigrevčani su kivni na sudiju Baneta Papištu iz Jamena, pomoćnike Alena Softića iz Adaševaca i Branislava Pantovića iz Rume koji su im svojim odlukama uskratili pravo na pobedu. Smatraju da je Papišta dosudio dva nepostojeća penala za domaćina i dozvolio da se utakmica igra 105 minuta, preciznije rečeno, dok domaćin nije postigao pobedonosni pogodak. Umešanost u ovu nepravdu ima i delegat Sead Čokić iz Bukovaca pored Novog Sada koji je tokom čitave utakmice pretio klupi Prigrevčana da bi svoje pretnje ostvario tako što je odstranio pomoćnog trenera Mirka Dubajića i predstavnika kluba Gorana Panjevića.
-Ničiju pobedu ne želimo da osporimo, ali kada se ostvari na ovakav način, onda bi neko od nadležnih u FSS morao da reaguje. Poseban razlog za to je dešavanje nakon utakmice kada su dva lica, verovatno da nisu iz Vršca pošto nisu znali gde je sudijska svlačionica, prišla našem predstavniku Panjeviću i pitali ga gde mogu naći sudije i pred njim dali arbitrima pare, naglašavajući da je to nadoknada za dobro odrađen posao uz napomenu da se nadaju da će se saradnja nastaviti. Kasnije su tražili delegata, verovatno iz istog razloga. Sve se to radi javno, pa zar neko zaista misli da smo mi spremni da trpimo tako nešto, kaže Nesvanulica i dodaje – O svemu ćemo obavestiti FSS, poslaćemo dopis premijeru Aleksandru Vučiću, ministarstvu Unutrašnjih poslova i ostalim nadležnim organima da detljano ispitaju sve okolnosti oko ove utakmice. Daćemo svoj doprinos u pokretanju istraga i da se jednom zauvek iskorene ovakve pojave u sporta. Mi jesmo mali klub, ali smo se časno i pošteno borili za svaki postignuti gol, odricali smo se mnogo čega zaradi uspeha kluba, a onda iz nedelje u nedelju doživljavamo neke neprijatnosti od strane sudija koji bi trebalo da su isključivo u interesu razvoja fudbalske igre. Ovo što se dešava prešlo je svaku meru.
Najava istupanja iz Srpske lige Vojvodina primljena je sa nevericom, jer su Prigrevčani minulih godina važili za jedan od najorganizovanijih klubova zapadnobačkog okruga. Konačna odluka će se doneti ovih dana, ali kako stvari stoje, sasvim je izvesno da se stav uprave kluba neće mnogo menjati.
-Ispoštovaćemo zakonsku proceduru i tražiti hitan sastanak sa nadležnima iz Sportskog saveza opštine Apatin, članovima Saveta Mesne zajednice Prigrevica i predstavnicima SO Apatin i predočiti im sve što se dešavalo. Verujem da će imati razumevanja i da će podržati naš stav, pogotovo što je nakon nedeljne utakmice i sponzor definitivno odlučio da više ne ulaže u klub. Mi smo se u nekoliko navrata oglašavali i skretali pažnju na silne propuste u suđenju, ali nas niko nije želeo čuti, sve je u onom stilu „psi laju – karavani prolaze“ pa smo shvatili da nam je bolje da sami istupimo nego da nas sudije izbace, reči su predsednika FK PIK Prigrevica Gorana Nesvanulice.

Dopisno, B.P.Š

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *