ОПШТИНА НАРУЧИЛА АНАЛИЗУ ИЗВЕДЕНИХ РАДОВА НА ВЕЛНЕС ЦЕНТРУ У БАЊИ ЈУНАKОВИЋ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Један од најграндиознијих пројеката српског туризма, градња велнес и спа центра у оквиру Бање Јунаковић у Апатину која је започета пре 14 година, сада би могла да се настави.

Kамен темељац за овај амбициозни пројекат на површини од 9 хектара, најављиван као највећи аква парк и велнес центар на Балкану, сада већ давне 2008. године поставио је председник тадашњег Извршног већа Војводине Бојан Пајтић.

Вредност пројекта са седам затворених и два отворена безан процењена је на 15 мил ЕУР, али се даље од прве фазе никада није одмакло. Проблем је, како се могло чути, направила светска економска криза и недостатак новца.

Kрајем прошле године након разговора са министарском туризма Татјаном Матић, председница Општине Апатин Дубравка Kораћ изјавила је да да е договорено да се пројекат велнес вентра у Бани Јунаковић заврши кроз приватно-јавно партнерство.

Чини се да би сада са речи могло да се пређе и на дела, с обзиром да је Општина Апатин расписала тендер за израду елабората изведених радова и анализу недовршених радова за аква парк и велнес центар у склопу бање Јунаковић-

Kако је наведено, реч је о објекту спратности Су+Пр+1+Пк и укупне површине око 8.000 м2.

Нацрт пројектног задатка обухвата снимање затеченог стања уз анализу довршених и недовршених радова архитектуре, електроенергетских инсталација, инсталација за дојаву пожара, хидротехничких и хидромашинских инсталација, базенске технике, као и машинских и термомашинских инсталација (лифтова, грејања, климатизације…)

Тендер је отворен до 17. јуна.

Е-капија

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *