OPŠTINA APATIN UČESNIK KONFERENCIJE DUNAVSKO–PANONSKE MIKROREGIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Turistička i kulturna ponuda Dunavsko-Panonske mikroregije je bila tema radionice Konferencije Dunavsko–Panonske mikroregije koja je održana u Edukativnom centru PSS Sombor dana 15. decembra 2015. godine, na kojoj su se okupili predstavnici Dunavsko– Panonske mikroregije u koju spadaju gradovi i opštine iz graničnih delova Srbije, Hrvatske i Mađarske.

Na Konferenciji predstavnici Srbije su izneli predloge za dalji tok saradnje, od kojih su najvažniji izrada zajedničkog sajta, izdavanje biltena godišnjih manifestacija za gradove mikroregije, organizovanje kružne biciklističke trke i dr.

Pored iznetih predloga za zajedničku saradnju, predstavnici Hrvatske (Valpova, Osijeka i B. Manastira), kao i Mađarske (Baja, Mohač, Pečuj) izneli su i svoje viđenje dalje saradnje, kao i značaj mikro regije. U daljoj prezentaciji, predstavnici gradova izneli su planove razvoja svoga mesto – područja, a koje je u interesu za razvoj i saradnju mikro regije u celini.

Prestavnici Opštine Apatin na ovom skupu bili su šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj u Opštinskoj upravi opštine Apatin Snežana Milešević, direktor Turističke organizacije Apatin Ljubiša Radaković i komercijalni direktor JP „Marina“ Apatin Marija Pavić.