ОПШТИНА АПАТИН ОБЕЗБЕДИЛА 9,5 МИЛИОНА ЗА СУБВЕНЦИОНИСАЊЕ НАБАВКЕ КОТЛОВА НА ПЕЛЕТ И ГАС

APATIN EKONOMIJA VESTI

Општина Апатин је на конкурсу Министарства за заштиту животне средине добила 7,5 милиона динара за суфинансирање реализације пројеката смањења загађења ваздуха, а Локална самоуправа је из свог буџета за ову намену издвојила још два милиона динара, па ће укупан буџет по јавном позиву за ову област на који ће моћи да аплицирају грађани општине Апатин бити 9,5 милиона динара.

Апатинци ће моћи да учествују у јавном позиву за субвенционисање набавке и замене старих котлова, новим на пелет и гас, који има за циљ прелазак на еколошки прихватљивије системе грејања. Надлежни кажу да грађани наше општине расписивање овог конкурса могу да очекују одмах након што буде спроведен јавни позив за извођаче радова, на којем ће учествовати заинтересоване фирме.

Реализација овог конкурса допринеће смањењу загађења ваздуха у Србији из индивидуалних извора, који ће омогућити смањење испуштања загађујућих супстанци из индивидуалних извора у животну средину, у циљу примене мера за унапређење квалитета ваздуха и предузимања превентивних мера у сегментима значајним за заштиту ваздуха од загађења на територији Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *