PORAZ ODBOJKAŠICA U SREMSKIM KARLOVCIMA, NIJANSE ODLUČILE UZBUDLJIV MEČ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Odbojkašice Apatina su u maratonskom meču nakon 137 minuta igre poražene u Sremskim Karlovcima od ekipe Partizana sa 3:2 u setovima ( 25:19,26:24,16:25,20:25,17:15 ).
Apatinke su osvojile bod na ovom gostovanju ali prema svemu što se dešavalo tokom utakmice pre bi se moglo reći da su izgubile bod i propustile veliku šansu da trijumfuju protiv ekipe Partizana koja je daleko starija , iskusnija ekipa.
Nakon olako izgubljenog prvog seta Apatinke su sjajno počele drugi set.Vodile su sa 17 :10.Usledilo je nekoliko dugih poena koji su pripali domaćim odbojkašicama.Uspele su domaće da izjednače na 23:23 i u neizvesnoj završnici potpuno preokrenu rezultat u svoju korist i dobiju ovaj deo igre sa 26:24.

Treći i četvrti set protekli su u apsolutnoj dominaciji Apatinki. Velikim požrtvovanjem, sjajnim servisom i napadom koji se uglavnom završavao preko Sanje Maleš i Helene Nikolić Apatinke dolaze do taj brejka. Na krilima trećeg i četvrtog seta povele su Apatinke u odlučujućem setu sa 4:0. Vodile su odbojkašice Apatina sa činilo se nedostižnih 9:3.Onda se desio neshvatljiv pad .Sa nekoliko tehničkih i poenterskih grešaka Apatinke vraćaju svoje protivnice u igru. Uporne odbojkašice Partizana kao daleko iskusnija ekipa su znale da iskoriste ovu situaciju i potpuno se vrate u meč ali i izjednače rezultat na 11:11.

Karlovčanke prve dolaze do meč lopte. Apatin uspeva preko Sanje Maleš da izjednači na 14:14.Odbranile su se odbojkašice Apatina na ovom rezultatu a Maleš sigurnim napadom donela meč loptu svom timu 15:14. Uspele su domaće odbojkašice da izjednače a nakon toga sa čvrstim blokom i da dođu do meč lopte koju su odmah iskoristile.

Za mladu ekipu Apatina ovo je bila skupa lekcija, koja mi morala da im pomogne u nastavku prvenstva.
U narednom 3 kolu Druge savzne lige Srbije odbojkašice Apatina dočekuju Vršac. Utakmica se igra u hali oš Žarko Zrenjanin u subotu sa početkom u 17 sati.