ОПШТИНА АПАТИН ДОБИЈА ЈОШ ЧЕТИРИ МОДЕРНА АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА

APATIN EKONOMIJA VESTI

На јавном конкурсу АП Војводине за суфинансирање развоја саобраћаја и путне инфраструкруре, Општина Апатин је добила средства намењена реализацији пројекта соларних аутобуских стајалишта у износу од 3.974.016,00 динара. Новац за четири аутобуска стајалишта је обезбедио Покрајински секретаријат за енергетику грађевинарство и саобраћај, а учешће локалне самоуправе износи 21% укупне вредности инвестиције.

Стајалишта поседују соларне панеле снаге 1 kwh, расвету, рекламни панел, СОС комуникацију, видео надзор, пуњаче за мобилне телефоне, те могућност уградње мерача брзине и броја возила.

Прошле године направљена су три оваква стајалишта, по једно у Сонти, Пригревици и Свилојеву, а наредне године биће постављена још четири соларна аутобуска стајалишта, од чега ће три бити у Апатину и једно у Купусини.

-Обзиром да су најчешћи корисници аутобуског превоза углавном ђаци, на овај начин се пре свега подиже ниво безбедности у саобраћају, као и општи квалитет живота али се прате и светски трендови у смислу коришћења обновљих извора енергије, рекао је Милан Шкрбић, председник општине Апатин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.