PREDLOZI TRI OMLADINSKA VOLONTERSKA PROJEKTA IZ APATINA PROŠLI U DRUGI KRUG

APATIN DRUŠTVO VESTI

Ministarstvo omladine i sporta, u partnerstvu sa Resurs centrima po okruzima Srbije, a u skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, četvrtu godinu zaredom, u okviru programa „Mladi su zakon“, pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

Komisija Resurs centra za Zapadnobački okrug, sastavljena od predstavnika Resurs centra, Odreda izviđača „Ravangrad“ iz Sombora, udruženja, kancelarija za mlade i medija iz Zapadnobačkog okruga, donela je odluku na osnovu 24 pristigla predloga omladinskih volonterskih projekata da se odabere osamnaest volonterskih grupa koje se pozivaju na obuku iz oblasti pisanja projekata i upravljanja projektnim ciklusom.

resurs

Obuka je počela 22. i trajaće do 30. juna 2013. godine, a među 18 odobrenih projekata su i tri iz Apatina. Reč je o projektu „Rasadnik talenata“ Neformalne grupe „Aktivna omladina“ u vrednosti od 93.000 dinara, projektu „Dečiji osmeh“ Neformalne grupe „Pokret za evropsku kulturnu saradnju – lokalno veće Apatin“, čija je vrednost 51.500 dinara, te projektu Udruženja građana „Mrav“ pod nazivom „Omladinski edukativni kamp“, a njegova predložena vrednost je 91.000 dinara.

Njihovi predstavnici prisustvovaće narednog vikenda obuci iz oblasti pisanja projekata i upravljanja projektnim ciklusom, a potom će svoje ideje pretočiti u konkretne predloge projekata i konkurisati za njihovo finansiranje.

Sva tri projekta iz našeg grada imaju podršku od Kancelarije za mlade opštine Apatin.

Veselin Mašić

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.