OO SPS – APATIN ODRŽAO PREDIZBORNI SKUP U SONTI

APATIN POLITIKA VESTI

Nakon Kupusine, Svilojeva i Prigrevice, Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije – Apatin održao je u Sonti promotivni skup u okviru predizborne kampanje za pokrajinskog poslanika i članove saveta mesnih zajednica.

Svečani program u prepunoj sali Doma kulture, nakon intoniranja “Internacionale”, otvorio je predsednik Saveta tamošnje Mesne zajednice, Željko Dekan, koji je ispred pet mesnih organizacija SPS-a pozdravio sve prisutne. Na početku svog obraćanja Dekan je podsetio da su sonćanski socijalisti prvi predali listu kandidata za članove Saveta MZ Sonta.

– Na listi imamo spoj mladosti i iskustva, kandidate svih profila i profesija, a od kojih je pet mladih sa fakultetskom diplomom. Mišljenja sam da nam trebate ukazati potpuno poverenje, jer nikada nismo bili opstrukcija za dobrobit naših meštana, kao što su to radili pojedini članovi partija i stranaka od 2000-2004. godine, a nastojaćemo da i dalje donosimo konkretne odluke za prosperitet Sonte i rešenja za bolji život na selu – istakao je Željko Dekan, predočivši realizovane investicione projekte u prethodnom periodu i zacrtane planove za naredni period.

Oni se, između ostalog, odnose na završetak radova oko preseljenja pošte, nastavak izgradnje betonskih staza u naseljenom mestu, rekonstrukciju krovne konstrukcije i fasade na zgradi Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, nastavak radova na uređenju mesnog groblja, ali i na što bolje iskorišćavanje resursa u svim granama poljoprivrede.

Predsednik Socijalističke omladine opštine Apatin, Miloš Đerić, rekao je da je broj od 500 mladih socijalista za očekivati, ako se sagleda šta je apatinska opština, predvođena dr Živoradom Smiljanićem, učinila i čini za mlade.

– Želja nam je da u narednom periodu podržimo mlade iz Sonte, ali i drugih naseljenih mesta naše opštine, u realizaciji njihovih aktivnosti osnivanjem udruženja mladih. Da opština Apatin brine i misli o mladima pokazala je otvaranjem Kancelarije za mlade, a sredinom godine otvorićemo i Omladinski centar, jer mladi kod nas nisu problem već resurs – rekao je Đerić.

Prisutnima se potom obratio kandidat SPS-a za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu, dr Dragan Rastović, lekar specijalista, vrhunski dečiji hirurg i šef Odseka za dečiju hirurgiju na Hirurškom odeljenju somborske Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović”. Dugogodišnji odbornik u Skupštini opštine Apatin, šef Odborničke grupe, predsednik Saveta za zdravstvo i socijalnu zaštitu i član Saveta MZ Apatin, koji sa ponosom ističe da je SPS bila i ostala njegovo političko opredeljenje, predočio je planove za ulaganje u mesto koje, zahvaljujući geografskom položaju, mešovitom nacionalnom sastavu, blizini reke Dunav, Specijalnom rezervatu prirode “Gornje podunavlje” i državne granice, ima izuzetne razvojne šanse.

– S obzirom na prirodne lepote Sonte, već davno zaboravljene salaše, veliku razvojnu šansu, osim ostalog, predstavlja razvoj ruralnog turizma i starih zanata, gde se takođe mogu očekivati podsticaji od strane države. Nastavićemo kontinuitet očuvanja i unapređenja školstva, sporta, kulture i tradicije meštana Sonte. Poznat je i razvojni značaj revitalizacije pruge Apatin-Sonta, čija je projektna dokumentacija u izradi, a napravljen je i projekat fekalne kanalizacije naseljenog mesta. U izradi je projekat povezivanja fekalne kanalizacije Sonta-Svilojevo do sabirnog kolektora kod Banje “Junaković” – rekao je, između ostalog, dr Rastović.

Dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine i Opštinskog odbora SPS-a, kazao je da se SPS revitalizovala i nastavila rešavati nagomilane probleme za čiji nastanak, većim delom, nije kriva. On je podsetio da je u protekle dve decenije ugašeno čak 20 industrijskih preduzeća na području opštine u kojima je radilo 10.000 radnika.

– Nakon 2000. godine, neselektivnim zakonom privatizacije, rasprodata je devastirana imovina preduzeća, a privreda potpuno uništena. Danas svega dve firme u apatinskoj opštini imaju više od 100 zaposlenih. Nagomilani problemi postali su toliko veliki da je nemoguće davati velika obećanja da će već sutra biti puno bolje. Svakom čoveku treba pružiti šansu da se radno angažuje, profesionalno dokaže i dostojanstveno živi i zato mi vodimo socijalnu politiku i brinemo se za svakog pojedinca. Apelujem da 17. februara izađete na izbore i glasate za naše kandidate, jer samo tako možemo nastaviti kontinuitet razvoja i ostvarenje naših zajedničkih ciljeva – podvukao je dr Smiljanić.

Usledilo je pojedinačno predstavljanje kandidata za članove Saveta Mesne zajednice Sonta, a izborna lista, koju čine njih 15, nosi naziv “Dr Živorad Smiljanić – Socijalistička partija Srbije – Apatin”.

U umetničkom delu programa nastupili su članovi Tamburaškog orkestra “Tandora”.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *