OO SPS – APATIN ODRŽAO PREDIZBORNI SKUP U KUPUSINI

APATIN POLITIKA VESTI

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije – Apatin održao je juče u Kupusini prvi od četiri predizborna skupa u naseljenim mestima apatinske opštine u okviru predizborne kampanje za pokrajinskog poslanika i članove saveta mesnih zajednica.

Velikom broju okupljenih članova u prostorijama Kulturno-umetničkog društva “Petefi Šandor” prvi se obratio dr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS – Apatin, koji je izrazio zadovoljstvo brojem od blizu 200 članova podeljenih u dve mesne organizacije, a ujedno istakao podatak da se na izbornoj listi za članove saveta kupusinke mesne zajednice, koja nosi naziv “Dr Živorad Smiljanić” i koju čine SPS, SRS i DS, nalazi 8 kandidata ispred SPS-a.

Dr Smiljanić potom je govorio o realizovanim investicionim ulaganjima u ovom naseljenom mestu i budućim projektima sa posebnim akcentom na nastavak radova na izgradnji sportske hale i unapređenju jedinstvenog Industrijskog parka, razvojne šanse Kupusine, koji se gradi većim delom sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja na površini od 10 hektara.

BenQ Digital Camera
Na skupu se predstavio i kandidat za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodine ispred SPS-a, dr Dragan Rastović, koji se zahvalio na ukazanom poverenju i podršci da bude biran za poslanika. Dr Rastović je naglasio da mu je prvo radno mesto, 1991. godine, bila upravo kupusinska zdravstvena stanica. On je okupljenima predočio razvojne šanse za Kupusinu, poznatu kao mesto koje se uspešno bavi poljoprivredom, ali i stočarstvom.

– Prva razvojna šansa koju SPS vidi je doprinos u razvoju pojedinih grana poljoprivrede kroz subvencije države po hektaru, voćnjaku, plasteniku, stakleniku, svakom grlu stoke i slično. Tu vidimo najznačajniju šansu u razvoju sela i sprečavanju demografskog osipanja sela. Druga razvojna šansa je Industrijski park, a treća, koja bi takođe mogla obezbediti značajna radna mesta, jeste fabrika za preradu voća i povrća. Time bi se zatvorio krug od proizvodnje do finalnog proizvoda. Selo bi tako postalo poželjno za život i sprečilo bi se njegovo odumiranje – rekao je, između ostalog, dr Rastović.

Sekretar Izvršnog odbora OO SPS – Apatin, Miodrag Bakić, govorio je o realizovanim aktivnostima u prethodnom periodu i predstojećim akcijama, a reč je potom uzela Zorka Balać, predsednika Foruma žena OO SPS – Apatin, koja je govorila o položaju žena na selu i podvukla da žene znatno doprinose razvoju seoskog turizma i starih zanata, pa je ujedno najavila predstojeće radionice, seminare i oranizovane posete raznim sajmovima.

– OO SPS u Apatinu broji blizu 1.500 žena, a u Kupusini je 115 članica. Većina njih je aktivno uključena u društveno-politički rad – istakla je Zorka Balać.

Predizbornom skupu prisustvovao je i Miloš Đerić, predsednik Saveta Socijalističke omladine opštine Apatin, koji je pohvalio angažovanost mladih članova SPS-a iz ovog mesta u svim predizbornim radnjama, a potom govorio o budućim akcijama.

Dr Smiljanić je na kraju predizbornog skupa odgovarao na pitanja prisutnih.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *