MUZIČKIM KONCERTOM “MLADI ZA MLADE” OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN MLADIH

APATIN DRUŠTVO VESTI

Kancelarija za mlade opštine Apatin priredila je interesantan program povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, koji je proslavljen širom Srbije nizom manifestacija.

U amfiteatru Gradskog parka održano je muzičko veče pod nazivom “Mladi za mlade”, a brojna publika do iza ponoći vidno je uživala u nastupima tri lokalne grupe mladih i perspektivnih muzičara i jednog gostujućeg benda iz Kostolca, koji se prvi put predstavio ovdašnjoj publici.

BenQ Digital Camera

Reč je o apatinskim bendovima: “KBLO 4” (rap/hip-hop), “Awaited” (thrash/heavy metal), “Local support” death metal) i bendu “Stop” iz Kostolca (hard rock – grunge – metal).

BenQ Digital Camera

Nakon pozdravnog govora koordinatora Kancelarije za mlade opštine Apatin, Miloša Đerića, koji je rekao da je ovo četvrta godina kako KZM obeležava ovaj značajan datum, prisutnima se obratio i zamenik predsednika opštine Apatin Miodrag Bakić.

BenQ Digital Camera

– Lepo je družiti se i raditi sa mladima. Naša opština podržava omladinske inicijative, jer na mladima svet ostaje, a poseban akcenat stavljamo na razvoj sporta i obrazovanja. Ponosimo se mladim talentima i trudimo se da omogućimo sve neophodne uslove za njihovo usavršavanje. Vašim radom i zalaganjem donosite napredak i prosperitet zajednici, pa vam obećavam da ćemo u dogledno vreme omogućiti i nova radna mesta. Želim vam sve najbolje – poručio je Bakić.

Na Međunarodni dan mladih širom sveta ističu se veštine, znanja i spremnosti mladih da aktivno pomognu zajednici u kojoj žive, a državne institucije i nevladine organizacije skreću pažnju na probleme njihovog položaja u društvu.

BenQ Digital Camera

Generalna skupština UN prihvatila je 1999. godine preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da se 12. avgust proglasi za Međunarodni dan mladih. U Srbiji se taj dan obeležava od 2007. godine kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

BenQ Digital Camera

Ovogodišnja tema obeležavanja Međunarodnog dana mladih bila je “Mladi i migracije”.

Veselin Mašić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *