ОЛИМПИЈСKИ ЧАС У АПАТИНУ

APATIN SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Апатински основци, њих око две стотине данас је учествовало на „Олимпијском часу“ који је одржан на Тргу Никола Тесла, а који заједно организју Олимпијски комитет Србије и компанија Kока Kола уз подршку Спортског савеза општине Апатин.

Циљ пројекта је упознавање деце основно-школског узраста са олимпијским вредностима као што су радост игре, фер-плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума.

Деца су кроз различите спортско-едукативне радионице стекла знања о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима.

Олимпијски час је свечано отворила Ника Петровић, председница Скупштине општине Апатин која се захвалила организаторима што су изабрали Апатин за место одржавања овог едукативног програма.

-Мени је изузетна част и задовољство што сам данас овде са вама. Желим да се захвалим Олимпијском комитету Србије и компанији Kока Kола у име локалне самоуправе, што су изабрали наш град како би одржали Олимпијски час за нашу децу, на нашем тргу. Поздрављам све основце и желим вам да данас спознате све вредности спорта, да научите нешто ново и да се вратите кући пуни утисака, рекла је Петровић.

Са децом се дружио наш олимпијац, пливач Чаба Силађи, који ће 2020. године представљати Србију на Олимпијским играма у Токију. Чабо је у свом поздраву позвао децу да науче нешто о олимпијским вредностима, пожелео им да се лепо проведу, те да их за десет – петнаест година гледа као учеснике на некој будућој Олимпијади.

За основце је организована радионица на којој су се уз помоћ специјално дизајниране олимпијске вежбанке боље упознали са Олимпијским играма и правим вредностима које треба да усвоје у свом одрастању. Деца су такође имала прилику да учествују у „ТренинГО“ радионици и да се тако боље упознају са мобилном апликацијом која има за циљ да мотивише младе да буду активни, да редовно вежбају и живе здравим начином живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.