АПАТИНСКЕ КУГЛАШИЦЕ НАСТУПИЛЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чешки град Rokycany је од 16. до 26. маја био домаћин Светског првенства у куглању, на којем је учествовала и репрезентација Србије. Након шест убедљивих победа против Пољске, Естоније, Македоније, Чешке, Аустрије, и Хрватске, куглашка репрезентација Србије је 26. маја 2019. године у финалној утакмици савладала репрезентацију Немачке резултатом 6:2 и постала сениорски Првак света у куглању.

Запажене резултате на Светском првенству у Чешкој имале су и млађе селекције Србије: у кадетској селекцији освојена је златна медаља у паровима, пионирке (У16) су освојиле бронзану медаљу, док су екипно кадети и кадеткиње заузеле шесто место.

Општину Апатин су на овом такмичењу успешно представљали: Ђорђе Јованић као селектор млађих категорија (У14) и (У16), Јелена Бараћ у категорији кадети, Ноеми Хеђбели у категорији пионирке, те сениорке Наташа Лемић и Зорица Бараћ, као и масерка тима Радојка Поповић.

Треба нагласити и да су припреме за светско првенство, репрезентативци Србије одрадили на стазама Бање Јунаковић.

Општина Апатин честита свим учесницима на успешном презентовању своје државе и општине на управо одржаном планетарном првенству.

1 thought on “АПАТИНСКЕ КУГЛАШИЦЕ НАСТУПИЛЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

  1. Ne treba zaboraviti našeg Mileta Vuletića koji je pripremao staze na svetskom prvenstvu, a član je kuglaškog kluba. Pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.