OFK MLADOST APATIN PREDSTAVILA POJAČANJE

FUDBAL SPORT

Rukovodstvo OFK Mladost iz Apatina, predsednik kluba Aleksandar Jovanović, sportski direktor Damir Bajić i šef stručnog štaba Slobodan Bačić na današnjoj konferenciji za medije predstavili novi igrački kadar, buduće planove za rad sa mlađim selekcijama kao i druge novine u klubu.

Najavljujući buduće aktivnosti u klubu, predsednik Aleksandar Jovanović je ujedno iskoristio priliku i da se zahvali na podršci apatinskoj pivari i lokalnoj samoupravi.

Od sportskog direktora Damira Bajića smo saznali da su tim za sada napustila dva igrača, kao i da su sa nekima u toku pregovori oko daljeg statusa.

-Selekcija „starih“ i dovođenje novih igrača se vrši planski prema potrebama na određenim pozicijama kako bi se napravila zdrava konkurencija među igračima. Shodno tome, klub su ovog leta pojačali Goran Milanović iz Brestovca, Sebastijan Kuntić koji je prošlu sezonu nastupao u Mađarskoj, dva štopera iz bačke Tvrđave Vukašin Vujnović i Jovan Malešević, a tu su i povratnici iz prigrevačog Bratstva Stefan Ožegović i Stefan Mišković, kao i povratnik iz Nemačke na poziciji špic igrača Veljko Đumić. U planu je dovođenje još dva igrača sa kojima su pregovori trenutno u toku, a treba i napomenuti da je u klubu ostao veliki broj igrača iz prethodne sezone koji će činiti okosnicu kluba u buduće. – rekao je Damir Bajić koji je najavio i da je u fazi izrada projekta za trening dece sa posebnim potrebama.

-OFK Mladost se nakon dugog niza godina posvetio radu sa omladinskom školom, a trenutno se radi  na tome da pioniri i kadeti uđu u ligu vojvodine što se nije desilo od 2005. godine, a predstavljalo bi veliki uspeh sadašnje uprave. Od ove godine osnivaju se podmladak i juniori, pa će posle dugo godina OFK Mladost imati sve selekcije od petlića do podmlatka. Želja kluba jeste da se u budućnosti bazira na deci iz sopstvenog pogona koji bi kroz selekcije dolazili do prvog tima. – izjavio Slobodan Bačić dodajući da su početkom nedelje krenule pripreme sa prvim timom, te potvrdio najave sportskog direktora kako se očekuje dolazak još nekoliko pojačanja.

Bačić je najavio da će klub u pripremnom periodu odigrati nekoliko prijateljskih utakmica sve do 18. augusta kada kreću prvenstvene utakmice i borba za bodove. Očekivanja kluba ove sezonu su velika, pa se očekuje i da će navijači to prepoznati i podržati klub u borbi za visok plasman naredne sezone, poručio je Bačić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *