ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI

APATIN DRUŠTVO VESTI

Crveni krst iz Apatina organizovao je u Gradskom parku Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći.

BenQ Digital Camera

Takmičenje je zvanično proglasio otvorenim dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine i predsednik Opštinske organizacije Crvenog krsta, koji je istakao da je cilj ovog događaja promocija značaja prve pomoći i prevencija povređivanja, a najmlađi članovi potom su izveli pokaznu vežbu.

DR SMILJANIC TAKMICENJE

Ukupno osam ekipa osnovnoškolskog uzrasta, po tri iz Sonte i Prigrevice i po jedna iz Svilojeva i Apatina, prikazalo je stečeno znanje i veštine na radnim poligonima, a na takmičenju su se našli i poligoni edukativno-sportskog karaktera.

BenQ Digital Camera

Najviše bodova i prvo mesto zasluženo je osvojila ekipa “Sonta 1”, drugo mesto zauzela je ekipa Apatina, a trećeplasirani su članovi ekipe “Prigrevica 3”.

BenQ Digital Camera

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći organizuje se jednom godišnje, a prema rečima sekretara Crvenog krsta, Tijane Tomašević, koja je pobedničkim ekipama uručila medalje i diplome, svake godine je sve brojnije.

BenQ Digital Camera

Podršku u realizaciji takmičenja, između ostalih, pružila je i Kancelarija za mlade opštine Apatin, čiji su volonteri bili vođe ekipa.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *