OTVOREN RESTORAN “MARINA”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Arsenije Knežević, posle velikog iskustva koje je stekao školujući se na Viskoj hotelijerskoj školi u Beogradu, otvorio je restoran “Marina”, koji će bogatom lepezom orginalnih i novih gastronmskih specijaliteta, krasiti meni, koji je nepoznat u ugostiteljstvu Apatina.

Arsenije je radio sa grupom vrsnih kulinara, kolega, više puta bio angažovan još kao student, da postavlja i kreira trpeze na dvoru Karađorđevića, za prijeme, proslave, koje je organizovala kraljevska pordica. Oism toga, on je prošao kuhinje poznatih beogradskih restorana. Među njima najpoznatiji i kultni po okupljanju beogradske elite “Maderi”.

Na otvaranju restorana “Marina” okupilo se oko stotinu zvanica, raznih generacija, koje su u ambijentu terase pored Dunava uživali u prijatnoj atmosferi koju je napravi domaćin Arsenije i njegov otac Vladimir Knežević.
-Želim da prenesem deo iskustva koje sam stekao na prijemima i obeležavanju slave na dvoru Karađorđevića gde sam bio anagažovan desetak puta kao i elitnih beogradskih restorana. Takođe imam kontakte i dobra prijateljstva sa kulinarima iz Rusije, Francuske, Italije, Hrvatske. Mi stalno jeni od drugih učimo. Odlučio sam da to bogato isksutvo prenesem u rodni grad iako sam imao bezbroj ponuda za angažovanje kako u zemlji tako i inostranstvu. Mislim da Apatinu nedostaje nova gastronmska ponuda kako za domaće tako za inostrane goste. Nudiće se naravno i roštilj i riba ali na jedan potpuno nov način pripreme sa obiljem dodataka koji će davati novi “šmek” i ovim tradicionalnim jelima-rekao nam je Arsenije.

On napominje da će biti i drugih specijaliteta poput jela od tartufa, šafrana, razne poslastice, specijaliteti od mesa na poseban način pripremljeni. –Restoran će po meniju biti potpuno internacionalan. Pored srpskih na meniju se nalaze i jela iz poznatih italijanskih, francuskih, kineskih, meksičkih, kuhinja. Iz svih od ovih kuhinja pripremaćemo najbolja jela-kaže Arsenije.

On još navodi da će cene biti prihvatljive da bi gosti mogli da uživaju u što više kulinarskih specijaliteta. Prema planovima restoran će od iduće godine imati i letnjo-zimsku baštu od 200 kavdrata, izgarđena u modernom stilu, leti otvorena, zimi zatvorena, ali sa pogledom na Dunav, kako bi gosti u potpunosti mogli da uživaju i u čarima ambijenta ovog “evropskog Amazona”. Trenutni kapacitet je 50 mesta a sa letnjo-zimskom baštom biće oko 180 mesta što bi omogućilo I veće proslave-navodi Arsenije dok prima čestitke od zvanica koje su došle da sa porodicom Knežević obeleže novi početak Arsenijevog početka ulaska u čarobni svet kulinarstva.

RESTORAN MARINA RESTORAN MARINA