ОДРЖАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У МАЖОРЕТ ПЛЕСУ-СОНЋАНКЕ И АПАТИНКЕ ПУТУЈУ У ФРАНЦУСКУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

РЕВИЈА РАЗИГРАНОСТИ, ПОКРЕТА, МУЗИКЕ И ВЕШТИНЕ

У хали ОШ „Жарко Зрењанин“ одржано је Државно првенство у мажорет плесу. Првобитно је планирано да се првенство одржи на Тргу Николе Тесле, али је због лошег времена премештено у халу. То није умањило жељу мажореткиња да покажу најбоље шта умеју, нити уживање публике у приказаном.

Била је то права ревија разиграности, осмеха, покрета, музике и вештине у руковању штаповима и помпонима. Од најмлађих учесника до озбиљних кандидаткиња за звање државних првакиња. Мажорет плес је освојио срца свих посетилаца хале.

На такмичењу су учествовале мажореткиње из Беле Цркве, Соко Бање, Шапца, Сонте и Апатина.

Председник општине Апатин Милан Шкрбић уприличио је пријем за учеснике манифестације. Он их је поздравио и на самом отварању државног првенства. Мажореткиње је подржао у њиховој љубави према спортском  плесу јер је за развој деце важно да се баве спортским активностима. Председник апатинске општине пожелео је гостима да се лепо проведу у нашем граду, а свим учесницима пуно успеха на такмичењу.

Након свечаног дефилеа мажореткиње су поздравили и Дејан Ђурић, пoтпредседник Европске мажорет асоцијације и председник мажореткиња Беле Цркве и Ален Шћурић, генерални секретар Европске мажорет асоцијације, директор загребачких мажореткиња и лиценцирани судија.

На само почетку многобројној публици која се окупила у градској хали представиле су се мажореткиње у категоријама „Први корак“ и „Виши корак“.

Такмичење је одржано у више категорија. Такмичаре је оцењивао жири у чијем су саставу поред Дејана Ђуриђа и Алена Шћурића били и Марија Сремић, лиценцирани судија; Матеја Балторинић, лиценцирани судија; Мартина Шћурић, приправник судија; Сузана Пророковић, компјутерски оператер, Владица Минић, директор КУД-а „Сокобањске мажореткиње“ и Владимир Миловановић, заменик председника општине Соко Бања.

У категорији Соло јуниор Mаcе прво место освојила је Сара Бутковић из КУД-а „Мажорет“ Сонта.

У категорији Соло кадети Пом-пон прва је била Андреа Старовић, Белоцркванске мажореткиње.

У категорија Соло кадети штап прво место освојила је Сташа Зорић, док је друго заузела Ана Ракић, обе из КУД-а Апатинске мажореткиње.

У формацији Дуо-кадети штап прво место освојиле су Мирјана Штулић и Мила Врачар из КУД-а Апатинске мажореткиње.

У формацији Дуо јуниори штап најбоље су биле Дарија Куруц и Анђела Шегрт из КУД-а „Мажорет“ Сонта.

У формацији Кадети Пом-пон прво место освојиле су мажореткиње КУД-а „Мажорет“ Сонта.

У формацији Кадети штап прво место освојиле су Белоцркванске мажореткиње из А поставе, друго место Апатинске мажореткиње, треће КУД-а „Мажорет“ Сонта, и четврте су биле мажореткиње из Беле Цркве, Б постава.

У формацији Јуниори штап прво место освојиле су Белоцркванске мажореткиње, друго место КУД-а „Мажорет“ Сонта, а треће Сокобањске мажореткиње.

У ревијалном делу наступиле су најмлађе апатинске и сонћанске мажореткиње.

Мажореткиње КУД „Мажорет“ Сонта подсетиле су присутне на недавно преминулог оснивача овог Друштва Адама Видаковића, без чијег ентузијазма и воље никада не би почеле са радом. Десет година након покретања рада мажореткиња у Сонти, Адам Видаковић је основао Друштва у Белој Цркви и Апатину.

Победник Државног првенства учествоваће у септембру месецу на Европском првенству у мажорет плесу које ће бити одржано у Француској.

Adam Vidaković, osnivač
KUD-a ,,Mažoret” iz Sonte

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *