ODRŽANA SVEČANA CEREMONIJA OTVARANjA „7. CISM FUTSAL KUPA ZA MIR“

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

U gradskoj hali “Mostonga” Sombor juče je priređeno svečano otvaranje „7. CISM FUTSAL KUPA ZA MIR“, prisutnima su se tokom ceremonije obratili predsednik Opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić, gradonačelnik Sombora, Saša Todorović, generalni sekretar Međunarodnog saveta za vojne sportove CISM pukovnik Dora Mambi Koita, i brigadni general Siniša Radović, Šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), koji je i otvorio turnir. Prilikom obraćanja brigadni general Siniša Radović zahvalio se Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) na ukazanom poverenju, Gradu somboru i Opštini Apatin na uspešnoj saradnji, i poželeo sreću svim učesnicima turnira.

Generalni sekretar CISM, pukovnik Koita, prilikom obraćanja izjavio je da je zahvalan Ministarstvu odbrane, Vojsci Srbije i Delegaciji Republike Srbije na prihvaćenoj organizaciji i da je ovaj turnir početak drugog kruga turnira u kojem učestvuju države iz bivše jugoslavije, a koji se organizuje u okviru projekta za mir koji je jedan od važnijih u CISM.

Otvaranje Futsal turnira 07Učesnici turnira ekipe Oružanih snaga Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, odmeriće snage u mečevima koji se, u naredna četiri dana, odigravaju u hali „Mostonga“ u Somboru i u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu.
U utakmicama prvog kola koje su održane nakon ceremonije otvaranja, Bosna i Hercegovina je pobedila Sloveniju sa 5:1, dok je ekipa Srbije savladala Hrvatsku sa 4:1.

Danas u utorak 26. Maja, u sportskoj sali Osnovne škole Žarko Zrenjanin u Apatinu, u drugom kolu turnira od 18.00 igraju Srbija i Bosna i Hercegovina, dok se od 19.45 sastaju Hrvatska-Slovenija.

U sredu 27. maja u gradskoj hali Mostonga u Somboru, odigravaju se utakmice poslednjeg kola, u kojem se od 18.00 časova sastaju Bosna i Hercegovina – Hrvatska, a od 19.45 Srbija – Slovenija.

U Apatinu u sportskoj sali OŠ „Žarko Zrenjanin“, u četvrtak 28. maja, odigravaju se završne utakmice, utakmica za treće mesto počinje od 16.10 časova, dok je finalna utakmica predviđena od 18.00 časova. Nakon završetka finalne utakmice predviđeno je proglašenje najboljih i ceremonija zatvaranja.

Suorganizatori turnira su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, Zapadno-bački upravni okrug, Grad Sombor, Opština Apatin, dok tehničku podršku realizaciji turnira pružaju 1. Centar za obuku Sombor i Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM).