ODRŽANA SKUPŠTINA SPORTSKOG SAVEZA OPŠTINE APATIN

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Na Skupštini Sportskog saveza, koja je juče održana u Velikoj sali SO Apatin, poznati sportista, fudbalski sudija, sportski radnik i nosilac Spartakove nagrade i Oktobarske nagrade opštine Apatin, Petar Pepa Bursać, ponovo je izabran za predsednika Sportskog saveza.

Na ovu funkciju, pored koje će obavljati i funkciju predsednika Upravnog odbora, Bursać je izabran jednoglasno. Na Skupštini su jednoglasno, na mandatni period za naredne četiri godine, izabrani i novi sastavi Upravnog i Nadzornog odbora, a izabrani su i članovi devet komisija koje će se baviti pitanjima i problematikom iz raznih oblasti sportskog života na teritoriji opštine.

Na Skupštini je prisustvovao i predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić, koji je u svom obraćanju pohvalio dosadašnji rad ove sportske asocijacije i istakao da opština Apatin iz budžeta ulaže značajna sredstva za održivi razvoj sporta, a sve to sa ciljem da mladi žive i stasavaju u zdravim uslovima i atmosferi, daleko od poroka, kao što su droga i alkohol.

Dr Smiljanić naglasio je da će se i u narodnim godinama nastojati da se Sportskom savezu omoguće logistički i finansijski uslovi za nesmetan razvoj i rad 51-og registrovanog kluba i pored evidentnih teškoća koje diktira aktuelna ekonomska kriza.

Govoreći o tim ekonomskim poteškoćama dr Smiljanić je istakao da će opštinski budžet u 2013-toj godiini, zbog umanjenja transfernih sredstava, biti manji za preko sto miliona dinara, pa je zato neophodna racionalizacija troškova na svim nivoima, pa i u sportu, a posebno je apostrofirao da će se i u naredne četiri godine voditi računa o održivom razvoju sporta sa željom da se ne ugasi ni jedan sportski kolektiv.

Na Skupštini je podnet i Izveštaj o radu Sportskog saveza za period od 2005. do 2012. godine, a u kome je je opština u sport na svojoj teritoriji uložila više od 150 miliona dinara.

Na Skupštini su usvojeni Izveštaj o radu, Finansijski izveštaj i Izveštaj Nadzornog odbora za 2012. godinu i Plan rada i Finansijski izveštaj za 2013. godinu.

www.soapatin.org

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *