ODRŽANA SEDNICA SO APATIN

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Za današnju sednicu Skupštine opštine bile su predviđene tri tačke dnevnog reda a odbornici su ih većinom glasova  sve usvojili.

Prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta usvojen je bez rasprave s obzirom  da je reč samo o usklađivanju budžeta sa preporukom nadležnog  ministarstva a u sklopu tih izmena urađen je i manji broj izmena u pojedinim stavkama vodeći računa o prioritetu koji su iskazali korisnici budžeta.

Većinom glasova usvojena je i odluka o radnom vremenu u ugostiteljskim, maloprodajnim, zanatskim i drugim objektima na području opštine kojim je predviđeno da kafane, bifei, picerije, mlečni restorani, ekspres restorani, nacionalne kuće, restorani domaće hrane, kafiterije, čajdžinice, krčme, gostionice, ćevabdžinice, pečenjare, pivnice i kafe poslastičarnice kao i maloprodajni objekti koji imaju šaltersku prodaju brze hrane, kiosci, picerije, čarde i slično mogu petkom, subotom, uoči pranika, izuzev Novih godina i prvog dana praznika mogu produžiti radno vreme za dva sata od propisanog radnog vremena  a to je do 24 časa. O razlozima za donošenje ove odluke sadržani su, kako je rekao Nikola Marčeta, u činjenici da su zahtevi i navike mlađe generacije da konzumira proizvode brze hrane nakon povratka kući iz noćnih lokala, odnosno organizacija skupova na čardama u dane vikenda i praznika.

Odbornici su na današnjoj sednici Skupštine opštine usvojili finansijski izveštaj Doma zdravlja Apatin za prošlu i finansijski plan za ovu godinu kao i izvršenje plana za 2014. i plan rada za ovu godinu. O ovoj tački dnevnog reda bilo je više rasprava ali vezanih za opšte stanje u zdarvstvu i politici koju država vodi u ovoj oblasti koja , kako je rečeno, ide na štetu pacijenata.