ODRŽANA PRVA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA IZRADE KERAMIČKOG MURALA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Prva radionica u okviru projekta pod nazivom „Izrada keramičkog murala“, koji realizuje Udruženje građana „Breza“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Apatin, uspešno je održana u Dnevnom boravku Centra za socijalni rad.

IMG_0018

Osobe sa invaliditetom, koje su članovi udruženja, volonteri KZM i članovi Karate kluba „Partizan“ iz Apatina izrađivali su predmete od gline u obliku ptica, a po završetku procesa pečenja i glaziranja, odnosno ukrašavanja, zajedno sa delovima sačinjenim na idućim radionicama, uklopiće ih u mural.

Prema rečima Duška Bursaća, psihologa u Centru za socijalni rad i koordinatora projekta, mural će ubuduće ukrašavati fasadu Dnevnog boravka u Ulici Svetog Save.

IMG_0021

– Osnovni cilj projekta, koji je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana za mlade, jeste socijalizacija dece i omladine sa invaliditetom, nastojeći da građanima približimo našu delatnost, a zanimljivim primerom dokažemo kreativnost. Ujedno predstavljamo rezultate prethodno ostvarenih aktivnosti, koje su dobrim delom bile usmerene na izradu grnčarije i predmeta od keramike, jer rad sa glinom pospešuje motoričke sposobnosti i izražava kreativnost – izjavio je Duško Bursać.

IMG_0036

On je istakao veoma dobru saradnju sa Kancelarijom za mlade, koja će svoje naredne aktivnosti i ubuduće posvećivati radu sa osobama sa invaliditetom u cilju njihovog uključivanja u društvene tokove, ali i podsticanja humanosti, aktivizma i međugeneracijske solidarnosti kod mladih.

BenQ Digital Camera

Druženje je nastavljeno u prirodi, u neposrednoj blizini turističkog kampa „Zelena glava“, gde su učesnici radionice uživali u prirodnim čarima i nadaleko čuvenom ribljem paprikašu.

Veselin Mašić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.