ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE VELJKA ANTUNOVIĆA „NEŠTO KAO TREN“

APATIN KULTURA VESTI

,Nešto kao tren” je autorska knjiga Veljka Antunovića. Promocija je održana 7. februara u Narodnoj biblioteci ,,Miodrag Borisavljević” u Apatinu.

Recezent  knjige je Dušan Gladić, on je na promociji rekao da priča „Nešto kao tren“ izuzetno dobro zvuči. „Sem što je knjiga priča u prozi, to je i jedna poezija. Veljko Antunović stvara u tišini svoje sobe, mirno i ne žureći, gradi priče kako najbolje ume. Ne juri književne nagrade a u svom stvaralaštvu Veljko pronalazi sebe. Inspirisan je svojim ličnim iskustvom, pričama koje je čuo. Škrt je u opisima enerijera i eksterijera. Čitamo samo ono osnovno i ipak je moguće zamisliti takva mesta. Ponekad nam ostavi da sami razrešimo priču misterije do kraja, takođe interesantna je i ideološka forma u pričama. Postoje priče u kojima verujemo ali ne možemo biti sigurni da li su ličnosti stvarne ili su književni likovi. Kod odabira priča za ovu knjigu hteo sam da izbor bude raznovrstan. Moguće je svaku priču čitati pojedinačno, bez nekog određenog redosleda ali tek što se pročitaju sve priče, može se razumeti Veljkovo traganje koje je izuzetno zanimljivo“, rekao je recezent knjige „Nešto kao tren“ Dušan Gladić na promociji.

Književnik Veljko Antunović zahvalio se svim prisutnima na dolasku i rekao da je važno želeti. „Važno je u trenutcima kada dobijete inspiraciju to i zabeležiti“.

Veljko Antunović je rođen 1952. godine u selu Brestovac u Hrvatskoj. Od 2011. godine živi u Apatinu u Domu za stare i penzionere. Još kao mladić je bio član Književnog kluba ,,Đuro Salaj” u Beogradu, a svojevremeno je bio i dobitnik nagrade ,,Andrićevim stazama” u Travniku.

Knjiga kratkih priča ,,Nešto kao tren” prva je knjiga Veljka Antunovića, a izašla je zahvaljujući Domu za stare i penzionere Apatin.