ОДРЖАНА ПОКАЗНА ВЕЖБА “ПОЖАР У ОБЈЕКТУ ЦРВЕНОГ КРСТА АПАТИН”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Црвени крст Апатин обележава 5. децембар – Међународни дан волонтера, који се ове године обележава под слоганом “Буди хуман-снага човечности (моћ доброте)”, где се посебна пажна поклања волонтерима који делују у својим локалним заједницама, а њихов допринос је управо оно што чини заједнице отпорнијим на природне и економске катастрофе и здравствене кризе.

Апатински Црвени крст је у склопу припреме и одговора на несреће, у сарадњи са Ватрогасном јединицом Апатин и хитном помоћи Дома здравља данас организовао показну вежбу са радним називом “Пожар у објекту Црвеног крста”, са симулацијом следеће ситуације:

У оквиру обележавања Међународног дана волонтера у просторијама Црвеног крста Апатин на додели признања и захвалница за пружени допринос у склопу рада и спровођења активности где је било присутно 25 волонтера, дошло је до пожара у самом објекту у чајној кухињи, у којој су две волонтерке спремале топле напитке (кафе и чајеве) за све присутне на овој пригодној свечаности. Волонтер Арсеније Медић који је кренуо из помоћног објекта ка главном улазу да пружи помоћ у ношењу послужења, увидео је да је у објекту дошло до пожара и истог момента позвао Ватрогасну јединицу и Хитну помоћ. Након брзог доласка ватрогасаца на лице места и добијања информација од присутних да су унутра лица која нису успела да изађу из објекта, присутни руководилац ватрогасне јединице издаје наређење да се крене унутра у претраживање објекта, те да се гаси пожар, али и да се постави друга пруга и гаси просторија са спољне стране кроз прозор. Ватрогасци су затекли два лица, од којих је једно задобило опекотине и нагутало се дима, док друго лице није имало повреде. Волонтерка која није повређена остала је прибрана и успела да повређену волонтерку премести у канцеларију поред, која у датом моменту није обухваћена пожаром и започела је пружање прве помоћи до доласка Хитне помоћи. Након тога ватрогасци су их безбедно евакуисали из објекта и у датом моменту је пристигла Хитна помоћ, која је збринула повређену.

Из Црвеног крст се захваљују учесницима данашње активности, али и свима онима који својим радом на било који начин подржавају Црвени крст Апатин у мисији хуманости, добровољности, непристрасности, неутралности, независности, јединства и универзалности!

“Свим волонтерима честитамо њихов дан”, поручују из апатинског Црвеног крста.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *