ODRŽANA OSAMNAESTA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

APATIN DRUŠTVO POLITIKA SOMBOR SPORT VESTI VOJVODINA

Na osamnaestoj sednici Skupštine grada Apatina, odbornici su razmotrili i usvojili 14 tačaka dnevnog reda. Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sednice usvojen je zaključak o izveštaju izvršenja odluke o budžetu opštine Apatin za 2014 godinu za period januar-jun 2014 godine.

Usvojen je predlog odluke o upravljanju ,uređivanju i održavanju pijaca,predlog odluke o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti -upravljanja , uređivanja i održavanja pijace na teritoriji Apatina.U obe tačke izvestilac je bio direktor  JKP “Naš Dom” , Miki Pavlović koji je odgovarao na pitanja odbornika.

Skupstina ,Apatin,18 sednica , septembar 2014

Odbornici su usvojili i odluku o obrazovanju opštinskog Štaba za vanredne situacije  Apatina kao i odluku o pribavljanju u svojinu opštine Apatin nepokretnosti koje su joj bez naknade ustupila preduzeća “Uljarice-Bačka” d.o.o iz Novog Sada za nekretnine u Sonti i preduzeće “Lučić Prigrevica” AD Novi Sad za nekretnine u Prigrevici.

Pored pijace najveću pažnju  odbornika zaokupila 7 tačka dnevnog reda.Ona se odnosila na novi pravilnik o odobravanju i sufinansiranju projekata iz oblasti sporta.Novi pravilnik o kategorizaciji sportskih organizacija opštine Apatin i pravilnik o finasiranju klubova predstavila je Dušanka Popović   generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Apatin.Odbornici su usvojili i ovaj predlog, konstatujući da problem oko finansiranja klubova predugo traje  i da se novim pravilnikom mora urediti ovo područije.U cilju pojašnjavanja novog pravilnika , načina bodovanja i nove raspodele sredstava Popovićeva je najavila seriju gostovanja u sredstvima javnog informisanja kako bi sportski  klubovi i organizacije imale vremena da pripreme potrebnu dokumentaciju do raspisivanja konkursa.

Dusanka Popovic,Skupstina Apatin, 18 sednica , septembar 2014

Skupština je donela odluku o utvrđivanju visine zakupa poslovnih prostorija za 2014 godinu na kojima je nosilac prava korišćenja opština Apatin, usvojen je predlog rešenja  o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta u Bloku 68  Bolnožan Đuri iz Apatina kao i Gang Julijani i Nađ Mihalju iz Apatina, radi legalizacije objekta .

Na kraju sednice odbornici su usvojili Izveštaj o radu Predškolske ustanove za decu Dečiji vrtić “Pčelica” Apatin za radnu 2013/2014 Ii godišnjeg plana rada za školsku 2014/2015

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *