ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ У СОМБОРСКИМ СРЕДЊИМ ШКОЛАМА – ЂАЦИ СТВАРАЈУ БОЉЕ УСЛОВЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Сомборски ученици другу годину заредом учествују у планитрању градског буџета. Пројекат за одговорну власт Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и Град Сомбор омогућили су срењошколцима да сами одлуче где би требало уложити средства да би услови рада и боравка у школама били бољи. Предлози са највише гласова биће послати Градској управи на разматрање и укључивање у буџет града за 2021.

-Прошле године у овом пројекту учествовало је пет средњих школа, а сваки њихов предлог реализован је током ове године. Надамо се да ће, поред тога што су средњошколци видели да на овај начин могу да добију нешто ново што они сматрају да је потребно њиховој школи, ови млади људи стећи спремност да, као пуноправни грађани овог друштва, активно учествују у креирању локалних политика – истиче Сава Дојић, члан Градског већа Сомбора за област финансија и привреде.

Међу њиховим пројектима за које су издвојена средства из буџета града су реновирање школских тоалета, куповина клима-уређаја, набака опреме.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *