ODRŽANA 7. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA – NAČELNICA JELENA IĆITOVIĆ DEMANTOVALA NAVODE O POVIŠICAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Na današnjoj 7.sednici Opštinskog veća opštine Apatin, većnici su razmatrali 19 tačaka dnevnog reda.Veće je usvojilo odluku o dodeli nagrada “24. oktobar”,odluku o Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Apatin, stipendiranju studenata, odluku o promeni osnivačkog akta javnih preduzeća “Naš dom”, Direkcije za izgradnju, Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom, kao i prvih izmena i dopuna godišnjeg poslovanja ovih preduzeća.

Članovi Opštinskog Veća usvojili su Izveštaj o realizaciji godišnjeg plana i programa PU “Pčelica” iz Apatina, Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uredjenju i sistematizaciji radnih mesta Opštinske uprave opštine Apatin i Predlog Odluke o visini naknade štete oštećenim licima nastale usled napada napuštenih životinja.

Pod tačkom razno, članovima Veća se obratio Jevto Milojević, pomoćnik predsednika opštine Apatin, koji je iskoristio prisustvo velikog broja novinarskih ekipa kako bi načelnicu Opštinske uprave Jelenu Ićitović pozvao da javno iznese podatke o visini primanja opštinskih rukovodioca i na taj način demantuje navode pojedinih medija o povišicama u Opštinskoj upravi.

Milojević je rekao kako se u pojedinim lokalnim medijima plasiraju neistine o platama zaposlenih u Opštinskoj upravi, te da je i za njega rečeno da prima platu u iznosu od 89.000 dinara, što je, kako je rekao neistina , jer su njegova primanja 50.000 dinara.

Na Milojevićev zahtev načelnica Opštinske uprave, Jelena Ićitović je iznela podatke o visini ličnih dohodaka opštinskih funkcionera i obrazložila za kakvim je novčanim sredstvima opština uputila zahtev Ministarstvu finansija.

-Objavljeni podaci se odnose na bruto iznose, pa se u javnosti stvorila slika o nekakvim povišicama i prevelikim platama zaposlenih u Opštinskoj upravi.Prava istina je sledeća. Predsednik opštine Apatin za svoj rad dobija naknadu u visini od 75.150 dinara, plata načelnika Opštinske uprave sa minulim radom iznosi 71.535 dinara, zamenica predsednika opštine prima 73.208 dinara, predsednik SO Apatin sa dodatkom na minuli rad prima 76.622 a pomoćnik predsednika 51.365 dinara, izjavila je načelnica.

Ona je na kraju sednice pozvala medije da objave ovu informaciju i poručila da su vrata njene kancelarije za sva dodatna pitanja uvek otvorena i da će to biti tako sve dok ona vrši funkciju načelnika Opštinske uprave.

FONO- Jelene Ićitović.