ODRŽANA 13. SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na 13. sednici Saveta za koordinaciju bezbednost saobraćaja na putevima opštine Apatin, koja je juče održana u Plavoj sali Skupštine opštine Apatin, najviše se razgovaralo o potrebi preventivnog delovanja u polju bezbednosti saobraćaja na putevima čija se mreža nalazi na teritoriji opštine.

Usvojeni su i zaključci o organizaciji i izvođenju stručnog predavanja za učenika 15 odelenja opštinskih osnovnih škola, a koji imaju za cilj podizanje nivoa saobraćajne kulture.

A SAOB, VELIKANa sednici je usvojeno i nekoliko preporuka o potrebi završetka započete izgradnje saobraćajnog poligona sa propisanom signalizacijom u Apatinu kako bi se otklonili aktuelnih problema vezanih za proces održavanja obuke i polaganja vozačkih ispita.

Jedna od tih preporuka odnosila se na potrebu da se u saradnji sa saobraćajnim odelenjem Policijske stanice u Apatinu sprovede analiza saobraćajne bezbednosti, kako bi se mapirale i otklonile “crne tačke” na kojima su se dešavale saobraćajne nesreće.

Savet je doneo i Zaključak o nabavci 285 kompleta, a reč je o sigurosnim prslucima, bukvarima i reflektujuće narukvice za đake prvake opštinskih osnovnih škola za školsku 2013/2014. godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *