ОДРЖАН ТУРНИР У РУКОМЕТУ НА ПЕСКУ! НАЈБОЉИ СЕНИОРИ “ТУАРЕГА” И МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ ПРИГРЕВИЦЕ

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

На језеру “Арка” крај Апатина (бивша “Зелена глава”) протеклог викенда је одигран девети по реду турнир у рукомету на песку “Beach Handball Tournament Apatin 2022”.

За разлику од претходних година када се играо на плажи код “Плаве руже”, турнир је ове године одржан на другој локацији, а у сениорској конкуренцији је учествовало осам мушких и четири женске екипе. Рукометни клуб “Апатин” је као организатор, ове године увео и једну новину, а то је турнир за млађе категорије, на којем је учешће узело пет мушких и три женске екипе.

У суботу су играни мечеви разигравања, док је јучерашњи дан био резервисан за полуфинала и финала.

Када су у питању млађе категорије, прво место у категорији М-14 освојили су дечаци из Пригревице, друга је екипа из Суботице, треће место је припало гостима из Славонског Брода, четврто домаћину Апатину, док су пети комшије из Сомбора. Код девојчица прво место је освојила Пригревица, друго Апатин, а треће екипа из Сонте.

У конкуренцији сениора најбоља је била екипа “Туарег” из Бачке Паланке, друго место је припало домаћој екипи “Чешких медведа”, а трећи су такође Апатинци – екипа под називом “Сибирски вукови”. Четврто место заузели су гости из Сомбора, пето рукометаши Путинаца, шести су момци из “Туарег јуниора”, седми рукометаши из Бачке Паланке “Sapore di Casa”, а осма је екипа Риђице.

У конкуренцији сениорки прве су биле девојке из “Туарега”, друго место је припало екипи ДК из Славонског Брода, а треће домаћим рукометашицама.

Као и сваке године, додељене су и награде за најбоље појединце.

Најбоља играчица турнира је Александра Митић из “Туарега”, најбољи голман је њена саиграчица Јована Јанковић, а најбољи стрелац Ана Јанчић из екипе из Славонског Брода.

У мушкој конкуренцији најбољи играч је Иван Вокши из екипе “Туарег”, најбољи стрелац је његов саиграч Урош Колунџић, док је за најбољег голмана проглашен Никола Богојевић из апатиске екипе “Чешки медведи”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *